09 sept. 2022 | 08:30

Prima țară care interzice avioane de pasageri din cauza poluării: modelele care nu mai au voie să zboare

ACTUALITATE
Prima țară care interzice avioane de pasageri din cauza poluării: modelele care nu mai au voie să zboare

Avioanele reprezintă unii dintre cei mai mari poluatori ai planetei, iar popularitatea lor este mai mare ca niciodată. Oricine se înghesuie să ajungă rapid dintr-o țară în altă, dintr-un colț al planetei într-altul.

În ultimele luni, cursele scurte cu avionul ale vedetelor americane au făcut înconjurul planetei, din cauza nivelului fabulos de dioxid de carbon pe care acestea îl eliberează în atmosferă. Deși pare imposibil ca acestea să mai dispară vreodată complet, unele țări sunt mai curajoase decât altele în a implementa măsuri pentru protejarea planetei. Nu contează nici măcar dacă aceste gesturi ar putea ”lovi” în industria turismului.

Prima țară care interzice avioanele Boeing 747 și similare, cu patru motoare

Israelul va intra în istorie ca fiind prima țară care, începând cu 31 martie 2023, nu va mai permite în spațiul aerian propriu aeronave precum Boeing 747 și similare. Practic, interdicția vizează avioane cu patru motoare. Anunțul pe marginea acestui subiect a venit de la autoritatea aeroportuară din regiune, conform Reuters.

Cu scopul de a avea un impact mai pozitiv asupra planetei și de a îmbunătăți mediul înconjurător, autoritatea a spus că a anunțat deja companiile aeriene că nu vor putea ateriza avioane mari pe aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv, de vara viitoare.

Deși aeronavele Boeing 747 sunt recunoscute mai ales pentru transportul de pasageri, este important de reținut că restricția vizează și avioanele de transport marfă cu aceleași specificații. Unii transportatori au încetat deja să mai folosească aceste aeronave și altele cu patru motoare pe rutele către Israel.

Compania locală El Al și-a retras și ea toate aeronavele 747 din trafic și, în schimb, se concentrează pe zboruri cu Boeing 777 și 787, cu două motoare, pe rutele lungi. Practici similare au fost îmbrățișate și de operatori concurenți, companii care s-au orientat către alternativele cu două motoare de la Boeing sau Airbus.

În teorie, va mai exista posibilitatea aterizării de aeronave cu patru motoare pe aeroporturile din Israel, dar doar în circumstanțe extraordinare și, în mod exclusi, cu autorizație specială.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele