31 aug. 2022 | 09:54

Inteligența artificială le dă bătăi de cap francezilor cu piscine nedeclarate: cum i-a dat de gol în fața autorităților

ACTUALITATE
Inteligența artificială le dă bătăi de cap francezilor cu piscine nedeclarate: cum i-a dat de gol în fața autorităților

Bucură-te cât mai poți de haosul legislativ din România pentru că toate acestea s-ar putea să se schimbe în curând. Astfel, dacă ai în curte o piscină pe care ai construit-o după bunul plac, există șanse ca, în viitor, să trebuiască să o declari și să plătești și o serie de taxe pentru ea.

Așa cum menționam anterior, momentan, la noi încă e bine, cel puțin din acest punct de vedere. Locuitorii Franței se confruntă cu o situație diferită, atunci când vine vorba despre pisicinele pe care le-au construit în curte. Ele trebuie declarate și, mai mult decât atât, este nevoie de autorizație specială de construcție, însă și de o taxă plătită.

Cum au fost descoperiți proprietarii de piscine nedeclarate din Franța

Întrucât este mai greu un pic să intri în curtea omului și să verifici personal dacă are, sau nu, o piscină nedeclarată, autoritățile franceze s-au gândit să profite de tehnologia disponibilă în 2022 și au folosit, pentru a detecta piscinele nedeclarate, un sistem de inteligență artificială dezvoltat de Google și Gapgemini.

Acesta poate identifica prin satelit proprietarii de piscine care încearcă să ocolească legea. Mai mult, tehnologia verifică pe loc dacă piscina deține documentație validă.

În acest fel, autoritățile franceze au reușit să descopere 20.356 de piscine nedeclarate, iar acțiunea va continua în toată țara, anunță administrația fiscală franceză.

Conform legii, orice modificare adusă proprietății trebuie anunțată în termen de 90 de zile de la finalizarea sa. Acest lucru se aplică inclusiv dacă respectiva construcție se află pe un teren deținut de tine.

Spre exemplu, proprietarul unei piscine de 30 de metri pătrați ar trebui să scoată anual din buzunar suma de 200 de euro.

„Facem referire în special la extinderile caselor cum ar fi verandele, dar trebuie să fim siguri că software-ul poate găsi clădiri cu o amprentă mare și nu cușca câinelui sau căsuța de joacă a copiilor”, a declarat Antoine Magnant, directorul general adjunct al finanțelor publice, pentru cotidianul Le Parisien, potrivit profit.ro.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele