08 iul. 2022 | 13:56

Cea mai bănoasă și de viitor meserie din România: pune mâna și intră-n domeniu, te vor suna să-ți dea bani

ACTUALITATE
Cea mai bănoasă și de viitor meserie din România: pune mâna și intră-n domeniu, te vor suna să-ți dea bani

Piața muncii din următorii ani va suferi modificări importante. Evoluția tehnologică va aduce noi locuri de muncă și va face ca altele, deloc puține, să dispară.

În tot acest val al schimbării, e important să cunoști acele domenii în care nu vei rămâne fără loc de muncă, unde vei fi din ce în ce mai căutat și mai bine plătit.

Ei bine, ingineria este unul dintre ele! Dacă ai posibilitatea, intră în domeniu de pe acum, să prinzi cât mai multă experiență și să începi să te bucuri de beneficii.

Cine a prins pontul nu ți-l va spune

Nu te aștepta să auzi acest sfat de la oricine, fiindcă fiecare are interesul de a-i fi lui bine, în primul rând. Îndreaptă-ți atenția către personalități care fac parte din acest domeniu și care știu cel mai bine cum stau lucrurile. De exemplu, Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București (UPB). Specialistul spune foarte clar că nevoia României de ingineri va fi din ce în ce mai mare în următorii ani.

Se estimează un necesar de 600.000 de ingineri în următorii 10 ani, în condițiile în care numărul absolvenților din acest an este cu 35% mai mic față de necesarul pieței.

Salariul unui inginer pleacă de la 800 de euro net/lună, dar poate ajunge până la 2.000–3.000 euro/lună!

„Meseria de inginer s-a schimbat, comparativ cu noțiunea de acum 30 de ani. Prin soluții tehnologice inovative, inginerii ne ajută să evoluăm, să construim o lume în care să trăim mai ușor. Este nevoie ca întreaga societate să conștientizeze rolul inginerilor.

România are nevoie de peste 600.000 de ingineri în următorii 10 ani, iar numărul total al absolvenților de inginerie din acest an, din România, este cu 35% mai mic comparativ cu necesarul pieței, în timp ce la UPB reușim să acoperim doar 60% dintre solicitările de HR ale companiilor.

Toate industriile care au legătură cu ingineria trag un semnal de alarmă cu privire la lipsa de specialiști”, susține rectorul UPB.