Cea mai mare încălcare a securității cibernetice din istoria Chinei: un hacker susține că a furat datele poliției despre un miliard de cetățeni chinezi. Cum a reușit
Un eșantion de date a inclus rapoarte de criminalitate care datează din 1995. Un hacker (sau un grup de hackeri) susține că a furat date despre un miliard de cetățeni chinezi dintr-o bază de date a poliției din Shanghai.
Așadar, potrivit Bloomberg, hackerul încearcă să vândă 23 de terabytes de date pentru zece Bitcoin, care valorează puțin peste 198.000 de dolari.
Datele includ nume, adrese, locuri de naștere, ID-uri naționale și numere de telefon. Wall Street Journal raportează că hackerul a furnizat un eșantion de date, care includea rapoarte de infracțiuni care datează încă din 1995. Reporterii au confirmat legitimitatea a cel puțin unora dintre date, sunând persoanele ale căror numere erau listate.
Un hacker a dat cea mai mare „spargere” din istoria Chinei
Nu este clar încă cum s-a infiltrat hackerul în baza de date a poliției, deși au existat sugestii că ar fi obținut acces prin intermediul unei companii de cloud computing Alibaba, numită Aliyun, despre care se spunea că ar găzdui baza de date. Alibaba a spus că investighează problema.
Adevărata amploare a scurgerii de informații este necunoscută. Cu toate acestea, experții în securitate cibernetică au numit-o cea mai mare încălcare a securității cibernetice din istoria Chinei.
Autoritățile din Shanghai nu au răspuns public la presupusul act de hacking. Reprezentanții poliției orașului și ai Cyberspace Administration din China, supraveghetorul internetului țării, nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii trimise prin fax.
Ca referință, SUA și alte națiuni au identificat în mod repetat China drept una dintre cele mai mari surse de criminali cibernetici din lume, despre care spun că se infiltrează în sisteme în numele agențiilor naționale, în căutarea datelor valoroase sau a proprietății intelectuale.
Încălcările interne sunt totuși rareori dezvăluite din cauza lipsei unor mecanisme transparente de raportare. În 2016, s-a spus că informațiile personale despre zeci de oficiali ai Partidului Comunist și personalități din industrie, de la Jack Ma la Wang Jianlin, au fost expuse pe Twitter, într-una dintre cele mai mari scurgeri online de informații sensibile ale țării la acea vreme.