23 iun. 2022 | 08:56

Valea Prahovei, de domeniul trecutului: cum ajungi pe trasee spectaculoase la Brașov, rapid și fără stres

ACTUALITATE
Valea Prahovei, de domeniul trecutului: cum ajungi pe trasee spectaculoase la Brașov, rapid și fără stres

Weekend-ul determină bucureștenii să ia cu asalt Valea Prahovei, cu destinația Brașov, pentru câteva zile de relaxare. Din păcate, de cele mai multe ori, acest drum este unul foarte aglomerat. Află ce alte trasee mai ai la dispoziție.

Trasee mai puțin aglomerate decât Valea Prahovei

Indiferent de anotimp, Valea Prahovei este luată cu asalt de către foarte mulți bucureșteni. Pe acest drum, mai ales în luni de iarnă, se formează cozi kilometrice. Află ce alte trasee ai la dispoziție pentru a ajunge la Brașov.

Traseul 1

Una dintre cele mai populare alternative este cea de pe ruta București-Pitești-Câmpulung-Bran-Brașov. Această rută măsoară 280 de kilometri, iar în condiții normale de vreme și trafic, traseul poate fi străbătut în aproximativ patru ore.

Pe această rută poți poposi în Pitești și vizita mănăstirea Trivale, fiind o mănăstire construită din lemn în secolul al XV-lea și rezidită în perioada lui Constantin Brâncoveanu. De asemenea, poți vizita și Închisoarea din  Pitești, acolo une au avut loc experimentele de reeducare comunistă care s-au desfășurat în perioada 1949-1952.

Traseul 2

Cel de-al doilea traseu este București-Târgoviște-Dragoslavele-Bran-Brașov, iar acesta măsoară aproximativ 210 kilometri. Durata de parcurgere este de aproximativ trei ore jumătate și ca și ruta anterioară, poți vizita câteva obiective turistice.

Primul ar putea fi Curtea Domnească din Târgoviște, fiind un complex de clădiri cu fortificații medievale. La marginea orașului regăsești mănăstirea Dealu care a fost cititorită de către Radul cel Mare între secolele XV și XVI.

Traseul 3

Cel de-al treilea traseu face legătura între București, Târgoviște, Pucioasa, Sinaia și Brașov. Aceasta te va ajuta să treci pe lângă aglomerația din Comarnic, coborând în Sinaia din Pucioasa și Moroeni. Traseul măsoară 190 de kilometri, iar timpul de parcurs este de aproximativ trei ore și jumătate.

Traseul 4

Turiștii care sunt sătui să petreacă ore în trafic din cauza aglomerației de pe Valea Prahovei mai au la dispoziție o rută, fiind vorba despre București-Ploiești-Vălenii de Munte-Cheia-Brașov. Această rută măsoară 180 de kilometri și ca ultimele două rute, poate fi parcursă în aproximativ trei ore jumătate. Odată aflat pe acest traseu, nu uita să adaugi la itinerariul tău și obiectivele turistice pe care le poți vizita în drum spre Brașov.

Traseul 5

Cel de-al cincilea traseu face legătura între București, Vălenii de Munte, Tabla Buții și Brașov. Ar trebui să știi însă că acest traseu este recomandat mașinilor de teren care sunt bine echipate, mai ales pe timpul iernii. Drumul de 190 de kilometri poate fi parcurs în aproximativ cinci ore. Cei care se aventurează pe acest traseu nu   o fac pentru a ajunge cât mai rapid la Brașov, ci pentru peisajele spectaculoase pe care le oferă traseul.

Traseul 6

Ultimul traseu pe care îl poți străbate pentru a ajunge la Brașov este cel care leagă Bucureși, Ploiești, Câmpina, Valea Doftanei, Săcele și Brașov. Acest drum măsoară 170 de kilometri și durează aproximativ cinci ore. De asemenea, este bine să știi că dacă alegi această rută, indicat este să o parcurgi cu o mașină de teren care este vine echipată. Indiferent de traseul pe care îl alegi, recomandat ar fi să te bucuri de toate obiectivele turistice pe care ți le oferă acestea și peisajele spectaculoase.