17 mai 2022 | 23:34

Să mai ascultăm și păreri optimiste: șefii români nu cred că vine criza imobiliară peste noi și nici cea alimentară

ACTUALITATE
Să mai ascultăm și păreri optimiste: șefii români nu cred că vine criza imobiliară peste noi și nici cea alimentară

În ultimele săptămâni, tot mai multe voci afirmă faptul că ne îndreptăm, atât în plan național, cât și internațional, către o criză imobiliară de proporții și către o iminentă criză alimentară. Totuși, opiniile optimiste nu au dispărut, doar că sunt mai puțin promovate.

Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra a ceea ce ne-ar putea aștepta în perioada următoare, e bine să ne aplecăm urechea și asupra argumentelor celor care nu văd viitorul în tonuri atât de întunecate. Din acest motiv, prezentăm un punct de vedere care contrastează cu majoritatea opiniilor exprimate public în această perioadă, iar sursa sa este una credibilă, respectiv mediul de afaceri din România.

Liderii locali văd cu ochi buni viitorul. Nici vorbă de așa-zisele crize

Conform studiului Confidex, realizat de Impetum Group, se pare că starea de spirit în rândul managerilor români este una care ne dă curaj!

Deși situația actuală este una sensibilă și ne confruntăm cu multe provocări, cum ar fi creșterea accelerată a prețurilor, managerii noștri își păstrează optimismul.

„Inflaţia accentuată, criza materiilor prime şi cea energetică sunt cele mai probabile perspective cu care economia noastră se va confrunta în următoarele luni, dar oamenii de afaceri nu se aşteaptă la prăbuşirea sectorului imobiliar şi nici la o criză alimentară”, conform datelor din studiul citat.

93% dintre manageri se aşteaptă la o inflaţie accentuată, iar 86% se aşteaptă să continue criza materiilor prime.

Se pare că managerii noștri nu cred în scenariul prăbușirii pieței imobiliare și nici în cel al crizei alimentare.

Totuși, avertismentele cu privire la criza alimentară ocolesc, în general, România, în condițiile în care avem norocul de a fi o țară care produce foarte multe cereale și face chiar export. Aceste avertismente vizează, în principiu, țările lumii foarte dependente de importurile alimentare, în special de cele din Rusia și Ucraina. Cu toate acestea, un soi de criză alimentară va fi resimțit în întreaga lume, dar nu neapărat în sensul de penurie alimentară, ci de inflație.