09 mai 2022 | 14:38

Noua funcție de la Google care te apără pe internet: schimbă singur parola

ACTUALITATE
Noua funcție de la Google care te apără pe internet: schimbă singur parola

Google a spus în urmă cu un an că Assistant ar putea să schimbe parolele compromise, iar acum compania își îndeplinește această promisiune cu seriozitate.

Conform Android Police, avertismentele Assistant sunt acum difuzate la scară largă pentru utilizatorii Chrome, inclusiv pentru cei de pe Android. Dacă te conectezi la un site cu o parolă compromise, vei primi alerta „schimbați-vă parola” și, pe unele site-uri, o opțiune pentru ca Google Assistant să facă automat această modificare. Poți prelua controlul în orice moment, dar acest lucru va fi util dacă preferi să nu petreci timp pentru a crea o conectare sigură.

Asistentul Google folosește AI din versiunea web Google a Duplex pentru a naviga pe site-uri web și pentru a aplica modificări de parolă. Știe cum să facă click, să deruleze și să completeze formulare care ar necesita de obicei intervenția umană.

Funcția nu funcționează pe fiecare site web în acest moment. Cu toate acestea, instrumentul de parolă Assistant a fost disponibil doar pentru un grup relativ mic de utilizatori de când a fost introdus la Google I/O în luna mai. Accesul extins reprezintă încă o îmbunătățire semnificativă și ar putea fi extrem de util dacă ești vreodată victima unei breșe de date care expune detaliile tale de conectare.

Google Assistant face un pas în față: învață să tacă

Pe seama lui Google Assistant s-ar putea face multe glume. Dacă vi le amintiți pe cele de tipul „nu am nevoie de Google, soția mea le știe pe toate”, iată că acum acest lucru s-ar putea aplica și invers.

Unii utilizatori au semnalat faptul că inteligența artificială din spatele Assistant are tendința ca, cel puțin uneori, să înceapă să vorbească neîntrebată, ba chiar „să-și dea cu părerea” atunci când nimeni nu i-a cerut-o. Iar dacă unui om îi mai poți spune să tacă în aceste condiții, nu același lucru se poate spune și despre un device care, în definitiv, este structurat să „ajute cu forța”.

Google n-a rămas indiferent acestei probleme pe care utilizatorii o întâmpină, astfel că a pus la punct o opțiune prin care Google Assistant poate fi redus la tăcere, la cerere.