20 apr. 2022 | 12:21

Accident grav în Ialomița. O persoană a murit și alte trei au fost rănite, dintre care doi copii

ULTIMA ORĂ
Accident grav în Ialomița. O persoană a murit și alte trei au fost rănite, dintre care doi copii

Tragedie la Țăndărei, Ialomiția. Un bărbat de 71 de ani și-a pierdut viața, iar alte trei persoane, dintre care doi copii,  au fost rănite, după ce două mașini s-au lovit frontal.

Accident grav în Ialomița. O persoană a murit și alte trei au fost rănite, dintre care doi copii

Accidentul s-a petrecut miercuri dimineață, la ora 08.40. Într-una dintre mașini se aflau patru persoane, doi adulți și doi copii de 4, respectiv 5 ani.

La locul tragediei au ajuns de urgență două echipaje din cadrul Gărzii de intervenție Țăndărei, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

”Din păcate, șoferul autoturismului, în vârstă de aproximativ 71 de ani, prezenta leziuni incompatibile cu viața, fiind declarat decedat de către echipajul SAJ de la locul intervenției. Celelalte victime implicate în accident, au fost monitorizate de către echipajele medicale la locul evenimentului, ulterior acestea refuzând transportul la spital”, se arată în comunicatul transmis de ISU Ialomița.

România, din nou pe primul loc la decesele cauzate de accidentele auto

România se află din nou în topul rușinii în ceea ce privește accidentele rutiere care se finalizează cu deces. Numai anul trecut, aproape 20.000 de români și-au pierdut viața în urma unui accident rutier, având o creștere cu 5% față de 2020, dar și cu o scădere de 13% față de nivelul dinaintea pandemiei, în 2019.

Pe de altă parte, în 2021, cele mai sigure drumuri au fost cele din Suedia, unde doar 18 de decese au fost cauzate la un număr de un milion de locuitori. În țara noastră, 93 de decese au fost cauzate de accidentele rutiere la un milion de locuitori, unde a fost înregistrată cea mai mare rată a mortalității din Uniunea Europeană. Media UE a fost de 44 de decese la un milion de locuitori.

 

„În condiţiile în care nivelul traficului a revenit la normal, trebuie să ne asigurăm că nu vom reveni la cifrele de dinaintea pandemiei privind mortalitatea în accidente rutiere. La nivelul UE, vom face tot posibilul, prin finanţare, legislaţie şi activităţi de sensibilizare, să ajutăm la livrarea unui ‘sistem sigur’ pentru o infrastructură mai sigură, vehicule mai sigure, folosirea mai sigură a şoselelor şi o îngrijire mai bună post-coliziune. Dar aceasta este o responsabilitate comună a statelor membre, a industriei şi a utilizatorilor drumurilor. Fiecare deces şi rănire serioasă pe şoselele noastre poate fi evitat”, a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.