18 apr. 2022 | 16:38

Când suflă vântul prin buzunare, războiul îi cam lasă indiferenți pe români

ACTUALITATE
Când suflă vântul prin buzunare, războiul îi cam lasă indiferenți pe români

Un sondaj recent scoate la iveală faptul că românii noștri sunt mai interesați de dificultățile financiare pe care le traversează, cum ar fi scumpirile, decât de ceea ce se întâmplă în țara vecină.

Cu atât de multe probleme pe cap, cu scumpiri la facturi, la carburant, la alimente, românii nu mai au timp și nici energie parcă să empatizeze cu vecinii ucraineni, care pleacă cu milioanele din țară, pentru a se adăposti de tunurile, tancurile și rachetele rusești, ce nu mai contenesc să bombardeze țara, din 24 februarie până în prezent.

Problemele noastre sunt cele mai mari

Nu degeaba se spune că „toți trăim cu impresia că problemele noastre sunt cele mai mari și toți avem dreptate”. La nivel individual, drama ta este cea mai mare, cea mai importantă și așa este și firesc să fie. Când vedem că nu e ajung banii de la o lună la alta, că totul se scumpește, că trăim din ce în ce mai greu, e dificil să începi să-ți faci griji și pentru alții. Asta reiese dintr-un sondaj recent realziat de CURS.

Potrivit datelor sursei citate, 53% dintre români sunt îngrijorați de creșterea prețurilor la alimente, la energie electrică, la gaze și la alte bunuri, în timp ce numai 18% dintre ei sunt îngrijorați de războiul din țara vecină.

De asemenea, analiza a mai scos la iveală faptul că 6% dintre cei intervievați sunt preocupați de starea de sănătate a populației și implicit de funcționarea spitalelor, iar 5% de criza politică și de certurile între partide.

Nu în ultimul rând, potrivit acelorași date, 3% sunt îngrijorați de continuarea pandemiei, 2%, de starea învățământului, 1% de starea agriculturii si 1% de situația pădurilor.

Sondajul a fost realizat la comanda PNL în perioada 28 martie – 11 aprilie, pe un eșantion probabilist, multistadial, stratificat, de 2.750 de respondenți în vârstă 18 ani și peste, față-în-față, la domiciliul respondenților. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-1,9% la un nivel de încredere de 95%.