08 apr. 2022 | 09:30

Ratele românilor, sub reflector, din nou: care este probabilitatea de amânare, din cauza crizei

ACTUALITATE
Ratele românilor, sub reflector, din nou: care este probabilitatea de amânare, din cauza crizei

Situația economică a României tinde să fie una din ce în ce mai complicată, iar după problemele financiare provocate de pandemie, acum ne confruntăm cu o nouă criză economică provocată de inflație, scumpirea energiei și a carburanților. În teorie, există un plan pentru a întinde o mână de ajutor populației.

În aceeași zi în care mai mulți oficiali guvernamentali s-au aruncat la a afirma că urmează ”o criză economică severă” în România, de la Kelemen Hunor până la Florin Cîțu, se pare că se vehiculează deja și câteva soluții. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a făcut câteva afirmații legate de ratele la bănci într-o intervenție la Digi24. În mod previzibil, acestea sunt momentan în stadiu de proiect, dar au șanse de transpunere în lege.

Ce se întâmplă cu ratele românilor la bănci, pe timp de criză

Din câte se pare, există varianta amânării ratelor la bănci pentru români, dar această măsură trebuie discutată atât în interiorul coaliției, cât și cu băncile. ”Luni se va detalia fiecare măsură şi se va spune cum se va aplica” a insistat șeful social democraților. Argumentul principal pentru o astfel de măsură ține de explozia vehiculată a inflației, ce are mari șanse să ajungă la două cifre în 2022, conform spuselor lui Ciolacu.

”Există varianta amânării ratelor la bănci pentru români. A fost discutată şi cu băncile, s-a ajuns la un acord. Luni se va detalia fiecare măsură şi se va spune cum se va aplica. Important e că am ajuns la un consens şi am constatat necesitatea şi cel mai important este că colaborăm astfel încât guvernul să fie pregătit să nu piardă nicio oportunitate”, a spus Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

În opinia PSD-istului, o mare parte din problemă pleacă de la scumpirile din domeniul energiei, care, spune el, sunt parțial artificiale. ”Au existat scumpiri speculative, de asta trebuie să prevenim aceste lucruri. Erau băieţii deştepţi din energie cu acele contracte bilaterale. Acum vor fi între producători şi marii consumatori”, a insistat Ciolacu.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele