Descoperire arheologică uimitoare: de când datează așezarea romană
O descoperire arheologică uimitoare a fost făcută în județul Vâlcea. O aşezare romană a fost descoperită de către arheologi.
Săpăturile au scos la lumină fragmente ceramice şi dovezi ale construcţiilor temporare din lemn, care erau folosite de către soldaţi ca puncte de supraveghere, conform G4media.
Această descoperire arheologică a fost făcută la graniţa dintre municipiul Râmnicu Vâlcea şi localitatea Mihăeşti, de către angajaţii Muzeului de Istorie.
Directorul Muzeului judeţean Vâlcea, Claudiu Tulugea, a declarat că a fost găsită o veche aşezare a trupelor auxiliare ale Imperiului Roman, aşa numitele cohorte.
”Sunt descoperite la ora actuală 16 complexe, gropi menajere, locuinţe. Cert este că aşezarea a dăinuit undeva între anii 102 şi 105, pentru că aici era un punct strategic care făcea legătura cu depresiunea Horezu. După anul 105 începe al doilea război daco-roman şi toată aşezarea este cucerită şi romanii se retrag din zona aceasta”, a explicat Tulugea.
Potrivit autorităților, aşezarea romană descoperită recent era legată de centrul de putere de la Buridava romană şi reconfirmă faptul că în zonă există urme ale civilizaţiei romane.