13 feb. 2022 | 09:55

The Tinder Swindler: documentarul Netflix care te-ar putea face să renunți la aplicațiile de dating

ACTUALITATE
The Tinder Swindler: documentarul Netflix care te-ar putea face să renunți la aplicațiile de dating

Noul documentar „The Tinder Swindler”, disponibil pe Netflix, arată care sunt pericolele atunci când încerci că îți găsești jumătatea pe aplicațiile de dating.

Creatorii documentarului de succes „Don’t F**ck With Cats” au lansat încă o producție care are toate șansele să rupă topurile, atunci când vorbim despre această nișă. Documentarul este disponibil pe Netflix.

„The Tinder Swindler” spune povestea lui Simon Leviev, un bărbat de 31 ani, din Israel

„The Tinder Swindler”, noul documentar Netflix, se concentrează pe povestea de viață a lui Simon Leviev, un bărbat din Israel care obișnuia să escrocheze femei pentru bani.

Metoda acestuia era una relativ simplă: își făcea profil pe aplicația de dating menționată în titlu, încărca fotografii din care să reiasă că e un om foarte bogat și, deopotrivă, cu o viață activă și interesantă, și aștepta ca femeile să îi cadă în plasă.

El pretindea, de fiecare dată, că e multimiliardar și fiului unui magnat din industria diamantelor, Lev Leviev. În mod evident, toate aceste lucruri nu erau adevărate, numele real al bărbatului fiind Shimon Hayut.

Așadar, el a reușit să extragă sume foarte mari de bani de la victimele sale, sub diferite pretexte susținute de un plan bine pus la punct. Una dintre femei a mărturisit că falsul Leviev a reușit să obțină de la ea 40.000 de dolari, în timp ce o alta îl acuză pe bărbat că ar fi păcălit-o de, nici mai mult, nici mai puțin, de 200.000 de dolari.

Potrivit „The Times of Israel”, Hayut a fost condamnat, înainte de a-și începe vânătoarea prin Europa, de furt și fals în acte, în 2011, însă acesta a fugit din țară înainte să apuce să fie închis pentru faptele sale.

Ulterior, el și-a schimbat numele în Simon Leviev și și-a început activitatea pe Tinder, unde a reușit să păcălească cel puțin patru femei. Se bănuiește că numărul acestora ar putea fi mult mai mare.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele