18 nov. 2021 | 12:44

Toți șoferii trebuie să știe. Greșeala fatală care-ți duce autoturismul direct la cimitirul de mașini

ACTUALITATE
Toți șoferii trebuie să știe. Greșeala fatală care-ți duce autoturismul direct la cimitirul de mașini

Autoturismul ți-e cel mai bun prieten când ai nevoie să ajungi undeva repede și când vrei confort. Dar știi să ai grijă de mașina ta, ca să nu ajungă la cimitirul de mașini?

Ca să îi prelungești durata de viață mașinii tale și ca să o folosești cât mai mult timp, trebuie să fii conștient de cea mai mare greșeală pe care o fac majoritatea oamenilor. Și să nu o faci și tu, evident.

Trebuie să ai grijă de autoturismul tău

Așadar, ca autoturismul tău să funcționeze la capacitate maximă, nu trebuie să lași rezervorul să se golească. Știu că au crescut prețurile la petrol și, implicit, asta e o problemă la pompă, dar încearcă să-i ”dai de mâncare” constant. Asta e cea mai mare greșeală pe care o facem în legătură cu mașinile noastre.

Cu toții știm că, atunci când se aprinde martorul de combustibil, mai putem parcurge în jur de 50 de kilometri. Totuși, sfatul este să nu circuli cu puțin carburant în rezervor, deoarece pompa de combustibil va lucra mai mult pentru a-l trage din rezervor, iar cel mai probabil funcționarea pompei va fi afectată.

De asemenea, pot apărea probleme la nivelul circuitului, deoarece sedimentele de pe fundul rezervorului pot ajunge chiar în sistemul de alimentare. Este recomandat să faci „plinul” atunci când mai ai un sfert de rezervor.

Bineînțeles, mai sunt și alte greșeli pe care le fac oamenii în ceea ce privește mașinile lor. Unele dintre cele mai întâlnite greșeli sunt amânarea reviziilor anuale, ignorarea martorilor de bord sau așteptarea la semafor cu mașina în viteză.

Toate aceste acțiuni duc la degradarea, în timp, autovehiculului. Spre exemplu, Pe timpul staționării la semafor, trebuie să scoți mașina din viteză și să eliberezi pedala de ambreiaj. Această procedură, pe care unii șoferi nu o consideră a fi o greșeală, poate duce la o uzură prematură a componentelor sistemului de transmisie.

Am venit la facultate în București, de la malul mării, acum nouă ani. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, secțiunea Comunicare și Relații ... vezi toate articolele