Cele mai ciudate preparate culinare din lume considerate delicatese
Sunt șanse foarte mici ca și pofiticioșii să mai aibă poftă de mâncare, asta pentru că facem cunoștință cu cele mai ciudate preparate culinare din lume. Află care sunt ciudățeniile din bucătăriile mondiale.
Care sunt cele mai ciudate preparate culinare din lume
De la ciocolata prăjită care este la mare căutare în Scoţia până la vinul de şarpe, faimos în China şi Vietnam, iată câteva dintre cele mai ciudate mâncăruri care se consumă în diferite colţuri ale lumii.
Batoanele Mars prăjite din Scoţia
Cum alegem noi cartofii prăjiţi de la fast-food, scoţienii mai pot să opteze pentru batoanele Mars prăjite în baie de ulei. Potrivit publicaţiei britanice DailyMail, batoanele de ciocolată prăjite se regăsesc în meniul scoţienilor încă din anul 1995.
Vinul de şarpe din China şi Vietnam
În China şi Vietnam poţi să comanzi un vin de şarpe, care se consumă în cantităţi mici, deoarece adesea se folosesc şi şerpii veninoşi. Această băutură populară în aceste ţări ar avea proprietăţi revigorante pentru organism. Se prepară prin introducerea şarpelui în vinul preparat din orez sau prin mixarea sângelui de şarpe
Păianjeni prăjiţi din Cambodgia
Tarantulele prăjite pe care să le treci printr-un sos de lime şi piper negru sunt considerate o delicatesă în Cambodgia. Încă de la războiul cu kmerii roșii, tarantula a căpătat valoare culinară. Păianjenii din Cambodgia sunt o adevărată provocare pentru turiștii care vin de departe. Unii care au încercat susțin că au un gust asemănător cu cel al crabilor, o textură crocantă și un interior moale. Se spune că cea mai bună parte este capul, dar și picioarele, iar alții consideră că restul nu este comestibil. Dacă vă este frică de aceste creaturi nu încercați niciodată, dar unii sunt de părere că la un moment dat nu trebuie ratată această ocazie.
Brânză cu larve de muşte din Sardinia
Este un sortiment de brânză preparată din lapte de oaie. Până aici sună bine, însă brânza este completată cu nişte larve de muşte care au rolul de a frăgezi produsula, datorită acidului din sistemul lor digestiv. Deşi este interzisă în Italia, deoarece este considerate a fi periculoasa pentru sănătate, localnicii consumă cu placere acest fel de brânză. Aceştia susţin că brânza nu trebuie consumată când larvele sunt moarte, ci doar atunci când observi viermişorii translucizi mişunând.
Viermii de mătase prăjiţi din Coreea
O gustare preferată de coreeni este numită „Beondegi”, adică viermi de mătase prăjiţi. Aceştia sunt serviţi ca o gustare sărată, așa cum mâncăm noi alunele sau seminţele. Dacă aveți curiozitatea să încercați, asezobați cu o bere rece în caz că nu alunecă precum mătasea.
Ou de raţă cu embrion format din Filipine
„Balut”, cum se numeşte această mâncare este o delicatesă în Filipine, China şi Vietnam. De asemenea, se presupune că are proprietăţi afrodiziace. Ce este mai exact? Un ou de raţă cu embrion, fiert în coajă.
Cafeaua din excremente de pisică
Băutura exclusivistă este realizată din boabele de cafea consumate de mamiferul Zibeta Asiatică, un fel de pisică. Aceasta se hrăneşte cu fructele de cafea, iar bobul este eliminat, cules apoi de lucrătorii de pe plantaţie, purificat şi uscat.
Fugu din Japonia
Cei mai mulți oameni nu iau în calcul faptul că moartea poate deveni o realitate a mesei lor, însă pentru cei care încearcă Fugu trebuie luată în calcul. Fugu este un pește japonez care conține suficientă otravă pentru a ucide 30 de persoane. Bucătarii care pregătesc această delicatesă japoneză scumpă se pregătesc intensiv perioade lungi de timp. Nu te speria! De cele mai multe ori nu se întampla nimic.
Fugu este servit sub formă de tocană, la grătar sau sub formă de felii subțiri și orice mică greșeală implicată în pregătire poate însemna un sfârșit agonizant pentru consumator. Dacă vrei să încerci această delicatesă mortală ar trebui să vizitezi Japonia în perioada octombrie-martie atunci când este sezonul Fugu, una dintre cele mai ciudate mâncăruri din lume.
Lunghorn Bull din Canada
Acest preparat este făcut din testicule de taur și se numeste stridie de munte. Poate fi găsit în toată țara acolo unde sunt ferme de vite. Și dacă ești curios și vrei să încerci versiunea canadiană a acestui preparat pe care îl mai poți găsi și în alte țări, îți recomandăm să mergi în Alberta, în restaurantul Buzzards din Calgary, unde poți servi Lunghorn Bull în timpul verii. Testiculele pot fi prăjite, fierte sau umplute, și sunt servite alături de ierburi, mirodenii, sosuri și alte preparate pentru un gust real care te trimite direct într-o bucătărie western.
Hakarl din Islanda
Rechinul putrezit poate părea dezgustător, însă, dacă rechinul din Groenlanda ar fi mâncat proaspăt ar fi otrăvitor. Atunci când rechinul fermentează și se descompune, peștele devine comestibil și dacă poți să treci peste mirosul de amoniac amestecat cu gust de pește, poți să încerci această delicatesă islandeză.
Cei mai mulți vizitatori, la prima încercare au tendința să vomite, însă îți recomandăm să însoțești peștele cu o băutură locală. Islandezii pot să mănânce tot anul Hakarl, iar peștele putred este stocat, ambalat în vid și disponibil în magazinele locale și supermarekturi, fiind încă unul dintre cele mai ciudate preparate culinare din lume.