Funcția ascunsă din Facebook care îți arată cine nu vrea să audă de tine: cum vezi cine te-a respins
Facebook este cea mai populară rețea de socializare de pe internet, cu peste 2,85 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună. Prea puțini dintre aceștia știu însă toate opțiunile ascunse în serviciului online al lui Mark Zuckerberg.
Lista funcțiilor ascunse din Facebook este una mare și stufoasă. O serie stufoasă de particularități sunt strecurate printre meniurile aplicației, iar cu multe dintre ele interacționează, poate, 5% dintre utilizatori. Din acest motiv, merită, ocazional, să atragem atenția asupra unor particularități mai obscure, pe care le-ai trece ușor cu vederea, dar care te ajută să-ți înțelegi mai bine prietenii. De această dată, voi detalia mecanismul prin care poți vedea pe cine ai adăugat în trecut trecut la prieteni, dar ți-a refuzat cererea.
Cine te-a respins pe Facebook și nu te vrea la prieteni
În cazul în care ești utilizator de Facebook cu experiență, știi probabil cât de ușor este să adaugi pe cineva la prieteni. Într-un timp, probabil că era cea mai plăcută activitate a ta. Găseai un coleg din liceu sau un vecin de pe strada ta și-l adăugai la prieteni. Nu de puține ori, însă, uitai de acea cerere la fel de ușor pe cum ai realizat-o. Pe de altă parte, spune multe despre relația ta cu acea persoană sau despre lipsa unei relații cu ea, când vezi că au trecut șase luni sau un an, iar respectivul nu ți-a răspuns la cerere. Practic, ți-a respins-0.
Deși nu este foarte evident, există un mecanism prin care poți vedea lista completă cu persoanele care nu au vrut să fie prieteni cu tine pe Facebook, din varii motive. Dacă este să fim corecți, lista s-ar putea să includă și conturi inactive. În cazul meu, știu sigur că cel puțin una dintre persoanele din acea listă și-au făcut alt cont pentru că au pierdut accesul la cel vechi, iar acum suntem prieteni virtuali. Chiar și așa, de când am contul de Facebook, am strâns 38 de persoane care au refuzat să fie prieteni cu mine.
Pentru a verifica și tu cum stai când vine vorba de această statistică, accesează acest link, autentifică-te cu numele de utilizator și parola aferente contului tău și, din meniul din stânga sus, optează pentru ”Vezi cererile trimise” sau ”View friend requests sent”. Tot de acolo, dacă vrei, poți anula oricare dintre cererile cu pricina.