13 sept. 2021 | 15:34

București, în top 10 din lume: în ce domeniu excelăm după pandemie

ACTUALITATE
București, în top 10 din lume: în ce domeniu excelăm după pandemie

Din 150 de mari orașe din lume, București este pe poziția a noua în ceea ce privește munca de acasă.

Holidu, un site de rezervări de apartamente pentru vacanță, a realizat un top cu cele mai bune orașe pentru cei care lucrează de acasă, dar care vor să combine munca cu o vacanță, potrivit Economica.

Indexul realizat de Holidu a luat în calcul o varietate de factori importanți pentru cei care lucrează de acasă. Printre acești factori se numără viteza la internet, costul lunar pentru un apartament cu două camera, costul unei cafele, dar și în funcție de cât de multe fotografii apar pe Instagram cu #București.

București e pe primul loc la internet

Așadar, luând în considerare toți acești factori, Capitala se plasează pe locul nouă din zece. Bucureștiul e depășit de orașe europene precum  Lisabona, Barcelona, Budapesta sau Istanbul.

Bucureștiul e pe primul loc la conexiunea la internet: 54 Mbps pe secundă. Aici există și 46 de locuri de co-working, prețul mediu al unei cafele este de zece lei, iar două beri consumate într-un bar, după program, costă 16 lei. De asemenea, chiria pentru un apartament cu două camere este de două mii de lei, în timp ce prânzul în oraș costă în medie 35 de lei.

Peste 3,3 milioane de fotografii sunt publicate pe Instagram cu hashtagul București, față de Istanbul, care are peste 116 milioane de fotografii cu #Istanbul.

Pe primul loc în top se află Bangkok din Thailanda, dar și alte două orașe sunt în top 10, la egalitate: Phuket și Chiang Mai. În clasament se mai află și capitala Argentinei, Buenos Aires, New Delhi și Mumbai din India.

Fața nevăzută a muncii remote

Munca de acasă a schimbat modelul de business, dar și felul în care angajații se raportează la job. Din exterior, poate părea că e soluția ideală pentru această perioadă pandemică și nu numai. Însă doar cine a experimentat munca remote știe că aceasta anulează orice graniță dintre viața personală și cea profesională.

Munca de acasă a schimbat modelul de business, dar si felul în care angajații se raportează la job. Din exterior, poate părea că e soluția ideală pentru această perioadă pandemică și nu numai. Însă doar cine a experimentat munca remote știe că aceasta anulează orice graniță dintre viața personală și cea profesională.

Desigur că există o serie de avantaje, iar flexibilitatea este unul dintre ele, însă studiile recent efectuate arată că efectele muncii remote asupra vieții personale pot fi importante.

De exemplu, 70% dintre angajații români respondenți unui sondaj BestJobs spun că au lucrat sau cred că va fi nevoie să lucreze în vacanță. De asemenea, 23% ajung să se ocupe de activități profesionale în timpul liber, pentru că nu au înlocuitor.