12 sept. 2021 | 12:25

Lupta cu Epic Games continuă: care este noua cerere refuzată de către Apple

ACTUALITATE
Lupta cu Epic Games continuă: care este noua cerere refuzată de către Apple

Apple a respins cea mai nouă cerere creatorului jocului „Fortnite”, Epic Games, de a-i restabili contul de dezvoltator pe platforma iOS. Cu toate că, legea din Coreea de Sud a fost recent schimbată.

„Epic a cerut companiei Apple să restaureze contul nostru de dezvoltator Fortnite. Epic intenționează să lanseze din nou Fortnite pe iOS în Coreea, oferind atât plata Epic, cât și plata Apple, una lângă cealaltă, în conformitate cu noua lege coreeană” potrivit contului oficial Fortnite de Twitter.

Această cerere vine după ce Coreea de Sud a adoptat la sfârșitul lunii august o lege, „Telecommunications Business Act”, care va forța Apple și alți giganți tehnologici să permită dezvoltatorilor să își folosească sistemele de plăți terță pe dispozitivele sale.

Răspunsul Apple

„După cum am spus tot timpul, am saluta revenirea Epic în App Store dacă aceștia sunt de acord să joace după aceleași reguli ca toți ceilalți. Epic a recunoscut încălcarea contractului și, deocamdată, nu există nicio bază legitimă pentru reintegrarea contului lor de dezvoltator. Epic ar trebui, de asemenea, să fie de acord să respecte politicile Apple, însă aceștia nu au respectat în mod constant regulile, iar cererea lor nu indică nicio vreo schimbare de atitudine”, a continuat comunicatul Apple.

Chiar dacă nu este încă în vigoare, această lege nu ar impune gigantului tehnologic nicio obligație, în ceea ce privește aprobarea conturilor de dezvoltatori.

În august 2020, Apple a eliminat Fortnite din App Store după ce Epic a introdus un sistem de plăți directe în Fortnite care încălca direct politica Apple. Cele două companii au fost implicate într-o dispută legală cu privire la sistemul de plăți al Apple Store.

Cu toate acestea, „Mărul” își schimbă politica pentru a permite dezvoltatorilor să se conecteze la site-uri web externe și, de asemenea, a ajuns la un acord cu Japonia pentru a permite dezvoltatorilor de aplicații „reader” să se conecteze la propriile lor site-uri web.