Ce spune cel mai bogat om din România despre automatizarea muncii
Daniel Dines este cel mai bogat român. El este fondatorul companiei de software UiPath, fondată în 2005 în România. Apoi, el a mutat-o în SUA, sediul central fiind acum în New York. Iată opinia sa despre automatizarea muncii.
El spune că omenirea se află într-un moment foarte important al istoriei, fiind pe cale să elimine sarcinile de muncă repetitive. Dar cel mai dificil aspect în privința automatizării și nu numai este să „convingi oamenii să vâslească în aceeași direcție”.
Dines compară importanța tehnologiei cloud cu motorul cu aburi, din punctul de vedere al impactului asupra creșterii rapide a unei afaceri.
„Cred că nu sunt singurul care spune că, dacă înființezi o companie de software acum, este complet prostesc să nu o începi în cloud. Cloud-ul oferă un loc simplu pentru experimentat la un cost foarte mic și este uimitor ce poți face. Cloud computing este, după părerea mea, de departe cel mai mare accelerator din istorie pentru dezvoltărea unei afaceri – chiar mai mult decât motorul cu aburi, mai mult decât sistemul feroviar”, afirmă Dines, fost inginer Microsoft, conform Profit.ro.
Cel mai bogat român spune că trebuie să punem capăt muncii manuale
De asemenea, el crede că stabilirea sediului în New York a fost una din cele mai bune decizii de business pe care le-a luat în expansiunea globală: “E mult mai bine decât dacă mergeam în Silicon Valley. Este scump, dar, în același timp, aici ești la câțiva pași de cei mai mari clienți și cei mai mari investitori din lume. Manhattan este unic – nu există nimic comparabil în ceea ce privește accesul la cele mai bune lucruri pe care lumea le are de oferit”, a adăugat Dines.
„Cred că ne aflăm într-un moment foarte interesant al istoriei, s-ar putea să fim mai aproape decât credem de a pune capăt acestei capcane a muncii manuale și repetitive pe care oamenii o desfășoară de la începutul agriculturii, în urmă cu 10.000 de ani. Dacă putem elimina această parte a muncii, ne putem concentra cu toții mai mult pe lucruri pe care oamenii sunt mult mai potriviți să le facă. Cred că cel mai dificil lucru din lume este să convingi un grup de oameni să vâslească în aceeași direcție. Dacă vom colabora mai bine, vom deveni lideri mai buni și ne vom dezvolta gândirea critică, cred că acest lucru va avea o influență extraordinară asupra naturii locurilor de muncă, a calității locurilor de muncă și a calității vieții noastre în general”, a explicat CEO-ul UiPath.