29 aug. 2021 | 10:51

Oamenii de știință japonezi au printat carne de vită Wagyu crescută în laborator

ACTUALITATE
Oamenii de știință japonezi au printat carne de vită Wagyu crescută în laborator

Oamenii de știință de la Universitatea Osaka din Japonia au reușit să imprime friptură cultivată în laborator, despre care spun că seamănă foarte mult cu produsele fabricate din rasele de renume mondial de vite Wagyu. Este o alternativă prietenoasă cu mediul și durabilă la o delicatesă autentică.

Echipa a recoltat două tipuri de celule stem de la vacile Wagyu, le-a incubat, apoi le-a transformat în mușchi, grăsimi și celule ale vaselor de sânge, așa cum este detaliat într-o nouă lucrare publicată în revista Nature Communications.

Carne de vită Wagyu, în laborator

Produsul final este un teanc tridimensional, cu dimensiuni de cinci cu 10 milimetri, format din friptură cu conținut ridicat de grăsimi, care imită foarte bine carnea de vită Wagyu.

„Folosind structura histologică a cărnii de vită Wagyu ca plan, am dezvoltat o metodă de imprimare 3D care poate produce structuri complexe personalizate, cum ar fi fibrele musculare, grăsimile și vasele de sânge”, a declarat autorul principal Dong-Hee Kang într-o declarație.

Oamenii de știință spun că procesul ar putea fi folosit chiar pentru a crea bucăți complet personalizate de friptură Wagyu, un vis pentru orice iubitor de carne care dorește să încerce carnea de vită cultivată în laborator.

„Prin îmbunătățirea acestei tehnologii, va fi posibilă nu numai reproducerea structurilor complexe din carne, cum ar fi sashi de carne de vită Wagyu, ci și modificarea subtilă a componentelor grase și musculare”, a spus autorul Michiya Matsusaki.

Industria cărnii cultivate în laborator începe să se transforme într-o întreprindere comercială complet dezvoltată, odată cu deschiderea primei fabrici de carne cultivată în laborator, în Israel, în iunie.

De fapt, cercetătorii Universității din Osaka nu sunt singuri în dorința de a dezvolta laboratorul Wagyu. Orbillion Bio, un startup din Silicon Valley, a prezentat recent cărnuri exotice similare, inclusiv o bucată de elan.

Avantajele cultivării cărnii în laborator sunt considerabile: nu numai că elimină preocupările legate de cruzimea asupra animalelor, dar poate avea un impact mult mai mic asupra mediului. De asemenea, clienții ar putea aștepta cu nerăbdare o friptură care să capteze perfect preferințele lor personale.