29 iul. 2021 | 09:30

Cine este de vină pentru podcasturi, cine este responsabil pentru ”prostiile” spuse acolo: explicația Spotify

ACTUALITATE
Cine este de vină pentru podcasturi, cine este responsabil pentru ”prostiile” spuse acolo: explicația Spotify

Podcasturile reprezintă un conținut mai ciudat, mai ales când vine vorba de cenzură și asumarea responsabilității. Unele dintre ele conțin opinii controversate, uneori extremiste sau ciudate. În același timp, sunt distribuite de Apple, Spotify și Google. Cine își asumă responsabilitatea?

Spotify trece printr-o perioadă foarte bună din punct de vedere financiar, iar o parte din creșterea sa a fost provocată de podcasturi, mai ales de aducerea lui Joe Rogan pe platformă contra sumei de 100 de milioane de dolari. Din păcate pentru gigantul de streaming, Rogan este foarte controversat, are și invitați extremiști, iar viziunea sa asupra unor teme sensibile crează diviziuni.

Spotify și podcasturile: cine își asumă responsabilitatea

Directorii Spotify nu intenționează la niciun nivel să intervină asupra conținutului pe care îl crează Joe Rogan, nici asupra invitaților care îi calcă pragul. În opinia CEO-ului, doar creatorii de conținut sunt responsabili pentru ceea ce spun sau pentru oamenii pe care îi invită în fața microfonului.

Întrebat de Axios dacă Spotify își asumă orice fel de responsabilitate editorială vizavi de conținutul pe care îl distribuie creatori de podcasturi precum Joe Rogan, Daniel Ek a spus că vedeta de 100 de milioane de dolari este doar unul dintre creatorii săi de conținut. Există rapperi care fac zeci de milioane de dolari de pe urma redărilor de pe Spotify, iar platforma nu le dictează nicio lor versurile, dar ce ar face-o în cazul lui Rogan, a insistat Ek.

În teorie, există o problemă cu Rogan chiar și printre angajații Spotify. Într-un raport publicat de Wall Street Journal, mai mulți oameni s-au plâns în legătură cu viziunea sa asupra comunității transgender. Unii l-au clasificat pe Rogan ca fiind anti-trans, din cauza afirmațiilor din podcast. Vedeta a menționat la un moment dat și că oamenii nu ar trebui să se vaccineze împotriva noului coronavirus, deși ulterior a revenit asupra afirmației și a spus că nu ar trebui să fie luat în serios.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele