Alternativa WhatsApp care-ți oferă acum și mai multe funcții: tot ce ai nevoie pentru a ține legătura cu apropiații
Telegram e una dintre aplicațiile care sunt considerate o alternativă la WhatsApp. Din dorința de a atrage și mai mulți utilizatori, adaugă noi funcții.
Telegram, serviciul de mesagerie considerat alternativă la WhatsApp, trece la alt nivel. A anunțat noi funcții – printre care un upgrade major la serviciul de apeluri video, dar și elemente noi de design pentru o cât mai bună experiență a utilizatorului.
Multe dintre funcțiile adăugate la apeluri video seamănă izbitor de tare cu ce a anunțat Apple pentru FaceTime la evenimentul WWDC de luna aceasta. Hai să vezi despre ce e vorba, mai ales că informațiile sunt utile dacă te gândești să treci la altă aplicație de mesagerie.
Funcții noi la Telegram
Telegram permite acum apeluri video cu mai multe persoane.
Utilizatorii pot iniția un apel video și pot invita acolo pe cine vor. Important de precizat, însă, că numărul de persoane care pot participa e limitat la 30. Îți poți partaja ecranul în timpul unei conferințe video virtuale, iar pe telefoane și tablete, întregul ecran e partajat automat.
Pe varianta desktop, poți alege dacă-ți arăți tot ecranul sau o doar o fereastră anume.
Telegram a adăugat, de asemenea, și funcția de background noise, extrem de utilă dacă, să zicem, ai un vecin care se decide să pornească bormașina fix când intri în ședință. La fel ca la Apple, Telegram îți permite să închizi complet microfonul atunci când vrei doar să asculți ce spun ceilalți participanți.
Cum ia fața WhatsApp
În afară de funcțiile de apel video, Telegram adaugă, de asemenea, mai multe modificări la interfața de utilizare. Acum există suport pentru fundaluri animate, care este o premieră pentru o aplicație de mesagerie.
Fundalul vine sub forma unor modele de culoare rotative care se animă de fiecare dată când trimiți un mesaj. Poți alege propriile culori și modele din Settings. Telegram insistă că acestea nu reduc din capacitatea de procesare, iar performanțele aplicației rămân aceleași, cu un consum mic de energie.
Fundalurile animate pot fi partajate cu alții.
Au fost introduse și mesajele animate. Textul, emoji-urile și autocolantele sunt similare cu cele oferite de Apple pentru iMessage.
În afară de aceste modificări, există, de asemenea, două noi pictograme ale aplicației pe iOS, memento-uri cu informații de conectare, meniul bot al browserului lista de comenzi și chiar și emojiuri mai animate. Telegram lansează, de asemenea, instrumente pentru dezvoltatori pentru a crea aplicații care le permit oamenilor să genereze autocolante unice personalizate și să le importe în Telegram printr-o simplă atingere.