Ce caută Google pe internet, ce-ți aduce ”în față”: secretul site-urilor de top
Poziționarea unei pagini în căutările Google de pe internet nu este un lucru așa de facil cum pare la o primă vedere. Pentru a apărea în topul căutărilor, este nevoie de mai multe lucruri, astfel că, dacă ai un business, trebuie să iei în considerare aceste aspecte.
Multe companii ale căror business-uri depind foarte mult de poziția pe care o ocupă în cadrul căutărilor Google, trebuie să se asigure că site-ul lor este cât mai adaptat pentru accesări. Totodată, aceste firme trebuie să aibă implementate tehnologii, care să permită accesul site-urilor de pe echipamente mobile și totodată să aibă un conținut interactiv.
Aceste cerințe din partea Google trebuie respectate cu sfințenie, altfel, motorul de căutare al gigantului tehnologic va aplica penalizări în acest sens.
„2021 este un an cu multe schimbări. În ceea ce priveşte optimizările clasice, adică meta taguri, imagini, conţinut sau URL-uri nu se schimbă mult. Însă, a fost finalizat update-ul legat de mobile first. Mai exact, site-ul trebuie gândit, în primul rând, pentru mobil unde majoritatea utilizatorilor se află în ziua de astăzi şi unde, ca urmare, Google trimite majoritatea traficului”, a declarat ZF Steffen Heringhaus, fondatorul agenției de marketing Five Elements Digital, pentru ZF.
Actualizările care vor ajuta la căutările de pe internet cu ajutorul Google
Fondatorul a mai afirmat faptul că în curând, urmează a fi adoptat un nou update care va aduce nu doar viteză ci și stabilitate.
”De asemenea, este în curs de adoptare un update care introduce conceptul de web core vitals, care va fi urmaşul conceptului mai vechi de page speed din vara anului 2021. Pe scurt, un site optimizat în 2021 nu se încarcă doar rapid, ci este şi stabil şi devine interactiv mai rapid decât altele. Când vine vorba de date structurate avem mai multe opţiuni anul acesta, în general aceasta este o zonă în care se anunţă anual noutăţi“, a mai declarat Steffen Heringhaus.
Steffen Heringhaus estimează un venit de 600.000 de euro pentru acest ani, reprezentând o creștere de 30%, comparativ cu anul trecut.