Motivul pentru ar fi bine să-ți instalezi chiar acum acest update pe iPhone: anunțul făcut de Apple

Motivul pentru ar fi bine să-ți instalezi chiar acum acest update pe iPhone: anunțul făcut de Apple

Apple insistă ca utilizatorii săi să-și instaleze cât mai repede acest update pe iPhone sau iPad. Iată despre ce e vorba.

Apple anunță că a venit cu o nouă versiune a sistemului de operare iOS, pe care ar fi bine să ți-o instalezi imediat. Noul update rezolvă o problemă de securitate descoperită atât pe iPhone, cât și pe iPad.

E vorba de un patchde securitate care rezolvă unele probleme descoperite la Webkit – un motor de căutare dezvoltat de Apple, parte din Safari. E vorba de o vulnerabilitate de tip zero day – adică fix acele probleme care sunt rezolvate imediat de marile companii.

Noul update de la Apple te salvează de situații nedorite

Apple susține că vulnerabilitatea descoperită poate face din dispozitivele companiei ținte ale hackerilor, indiferent că folosești Safari sau alt browser. Nu e clar dacă această vulnerabilitate a fost exploatată, dar e bine să-ți instalezi cât mai repede noul update, dacă n-ai făcut-o deja.

Patch-ul e disponibil în versiunea iOS 14.4.2 (pentru iPhone) și iPadOS 14.4.2 (pentru iPad). Update-ul e disponibil pentru toate telefoanele iPhone, începând cu 6s.

Dacă nu ai activată funcția de instalare a update-ului automat, atunci trebuie să mergi la Settings > General > Software Update, să descarci și să instalezi actualizarea. N-ar trebui să dureze mai mult de două, trei minute.

De menționat că este deja al treilea patch de securitate pe care Apple îl lansează în primele trei luni ale acestui an pentru a adresa o vulnerabilitate 0-day şi a doua oară când o problemă de Webkit este rezolvată doar luna aceasta. Vulnerabilitatea a fost descoperită şi raportată celor de la Apple de echipa specială de securitate de la Google, Project Zero, cea care investighează astfel de vulnerabilități pentru mai multe companii.

Noua generație de iPhone 12 a fost lansată în octombrie anul trecut. Pentru anul acesta, se așteaptă lansarea iPhone 13 și n-ar fi exclus ca Apple să vină și cu un telefon pliabil. Deocamdată, totul e la stadiul de zvonuri.

Citește și: