15 iun. 2021 | 17:15

Un miliard de dolari pentru securitate cibernetică: cine a cheltuit suma uriașă pentru a se feri de hackeri

ACTUALITATE
Un miliard de dolari pentru securitate cibernetică: cine a cheltuit suma uriașă pentru a se feri de hackeri

Atacurile cibernetice sunt la ordinea zilei peste tot în lume. Această instituție alocă nu mai puțin de 1 miliard de dolari pentru a-i ține pe hackeri departe.

Toate companiile și agențiile guvernamentale știu că securitatea cibernetică nu costă niciodată prea mult. Costurile în cazul unui atac bine țintit pot fi mult mai mari, așa că se pleacă de la premisă că ”paza bună păzește primejdia rea”. Una dintre instituțiile care alocă bugete consistente pentru a-și proteja serverele este Bank of America.

Brian Moynihan, CEO al băncii, susține că cheltuielile cu soluțiile de securitate cibernetică s-au ridicat la peste 1 miliarde de dolari anual.

Un miliard de dolari pentru a-i ține departe pe hackeri

Numeroasele atacuri care au vizat instituții și agenții-cheie din SUA și nu numai au determinat o creștere a bugetelor alocate pentru securitate cibernetică. Șeful Bank of America susține că înainte se cheltuiau undeva la 300-400 de milioane de dolari anual pentru a-i ține la distanță pe hackeri.

Suma nu numai că s-a dublat, dar a ajuns acum la un miliard de dolari.

”Instituțiile din jurul nostru, alte instituții și colegii mei cheltuiesc sume similare, iar părțile noastre contractante cheltuiesc sume similare. Cu alte cuvinte, alocăm bugete mari pentru terți, care ne oferă servicii pentru a ne proteja în același mod. Așadar, se cheltuiesc o mulțime de bani pentru asta și cred că unul dintre lucrurile pe care industria noastră le-a făcut foarte bine a fost să lucreze împreună”, a spus Brian Moynihan.

America și nu numai a fost lovită de atacuri cibernetice de amploare în ultimii ani. Cel mai recent a vizat Colonial Pipeline, dar lista e lungă.

Cel mai des au loc atacuri de tip ransomware, adică atacuri ce reprezintă o formă de a sustrage bani într-un mod digital și implică o criptare a fișierelor unei victime.

Ulterior, pentru a furniza o cheie de decriptare, atacatorii cer în schimb o anumită sumă de bani care, de obicei, este plătită în criptomonede.

Potrivit Reuters, Departamentul de Justiție al SUA a anunțat că ”va trata investigațiile cu privire la atacurile ransomware cu o prioritate similară celor referitoare la actele de terorism”.