Vechile aplicații ”sting becul”: cum de încă le mai poți utiliza
De-a lungul timpului, actualizările sistemului de operare iOS nu ți-au mai permis să folosești anumite aplicații. Totuși, în continuare, vechile aplicații, ce-i drept nu toate, încă mai pot fi folosite.
Cu siguranță, unii dintre noi suntem nostalgici cu privire la vremurile de odinioară, cele în care telefoanele aveau un home button sau pictogramele aplicațiilor erau cu bule, iar aici ne referim la primele modele de iPhone. Ei bine, există o modalitate de a aduce totul înapoi, chiar dacă un downgrade nu mai este posibil.
Potrivit The Verge, o aplicație numotă OldOS recreează experineța iOS 4 în cadrul celor mai noi modele de iPhone. Acesta este un proiect open source creat de Zane, un dezvoltator de doar 18 ani. OldOS folosește SwiftUI pentru a crea o experiență iOS 4 aproape perfectă, până la cele mai fine detalii precum glisorul de deblocare și imaginile de fundal originale.
Vechile aplicații încă mai pot fi folosite de dragul vremurilor apuse
Dacă te întrebi despre această ”crestătură”, care nu era un lucru întâlnit în urmă cu zece ani, când iOS 4 a fost utilizat la o scară largă, nu ți face griji pentru că este ascunsă de o bară neagră mare, deasupra aplicației. Acest lucru face experiența mult mai autentică. Desigur, anumite detalii sunt imposibil de adus la viață pe deplin, cum ar fi home button, care este doar un desen.
Un alt exemplu este redat de aplicația Mesaje, care nu funcționează dar totul este destul de impresionant și chiar utilizabil ca sistem de operare secundar. Desigur, trebuie să fii un împătimit al iOS 4, pentru a-ți dori atât de mult să folosești sistemul secundar.
Pentru a instala OldOS, ceea ce va trebui să faci prima dată, va fi să instalezi TestFlight. Aceasta este platforma pusă la dispoziție de către Apple pentru a testa aplicațiile care sunt în curs de dezvoltare. Dezvoltatorii și tinerii pot găsi codul sursă al proiectului aici.