Dacă nu-ți merge butonul Home de pe iPhone 7, Apple are o soluție

Dacă nu-ți merge butonul Home de pe iPhone 7, Apple are o soluție

Deși iPhone 7 este foarte similar estetic cu vechiul iPhone 6S, Apple a implementat o serie de modificări mai mult sau mai puțin substanțiale. Din păcate, nu toate au fost apreciate de utilizatori.

Printre modificările cele mai contestate introduse în iPhone 7 se numără butonul de Home care nu se mai apasă ca înainte. Dintr-un punct de vedere, acesta este impropriu denumit buton, deoarece, în realitate, este doar un touchscreen cu un feedback tactil la apăsare. Partea bună a noului sistem este că, în teorie, se defectează mult mai greu. În plus, reușește să nu mai permită intrarea apei pe margini în aparat. Din păcate, sentimentul generat la apăsare nu este foarte plăcut de fanii vechiului click, ce devenise sinonim cu experiența utilizării unui iPhone încă de la prima ediție.

Cu toate că ar fi trebuit să fie mult mai greu de stricat, se pare că nici acest buton de Home de pe iPhone 7 nu este infailibil. Au apărut deja primele rapoarte cu butoane defecte, iar într-o astfel de situație, vă veți trezi cu o notificare pe ecran sau, mai degrabă, o invitație la service. ,,The Home Button May Need Service.” Captura de mai jos a fost postată prima oară pe forumul celor de la MacRumors de către un internaut cu pseudonimul iwayne.

Până când ajungeți la service însă, cei de la Apple au găsit o soluție temporară care funcționează foarte bine. Din momentul în care aveți probleme cu butonul Home și până ajungeți la un service, se va activa automat un buton virtual pe ecran, fără nici un fel de intervenție din partea voastră. Acesta din urmă nu este neapărat nou, putând fi activat din secțiunea Accesibilitatea în meniul Assistive Touch deja de câteva vesiuni de iOS. Este însă prima oară când a fost activat automat.

În contextul în care noul buton Home nu are nici o componentă în mișcare, nu se știe exact de ce s-ar putea defecta, dar din păcate, nici un gadget nu mai este perfect în ziua de azi.

iphone-7-home-button-failure

Sursa: Ubergizmo