13 iun. 2021 | 13:00

Muzică la infinit, pe gustul tău, generată de inteligență artificială: prima aplicație capabilă de așa ceva

ACTUALITATE
Muzică la infinit, pe gustul tău, generată de inteligență artificială: prima aplicație capabilă de așa ceva

În cazul în care procesul de căutare al listelor de redare și al artiștilor pe care să-i asculți în fiecare zi reprezintă un stres, o aplicație bazată pe inteligență artificială îți face viața semnificativ mai ușoară.

Poate nu ai auzit niciodată de AiMi, dar acest progrămel face chestie absolut magică. Îți permite să-ți definești starea de spirit, să-ți alegi ritmul, iar o listă aparent infinită de melodii îți este redată instant. Partea fascinantă este că, spre deosebire de Spotify sau Apple Music, muzica pe care o asculți nu este venită din mâinile unui om, ci dintr-un algoritm de calculator. 

În contextul în care din ce în ce mai mulți oameni au dezvoltat o fixație pentru muzică ambientală, care să meargă în fundal pe parcursul altor activități, niciodată nu a existat un moment mai bun pentru AiMi. În această aplicație, apeși pe Play și ai scăpat de o grijă. Eventual, poți influența direcția beat-urilor cu un deget în sus sau în jos, opțiuni pe care le vezi în interfața aplicației, după cum se poate vedea mai jos.

Cea mai recentă actualizare adusă AiMi este disponibilă de câteva zile și include o interfață nouă, mai prietenoasă, cu șase stiluri de muzică pe care să le experimentezi, ascunse în spatele unor cuvinte mai mult sau mai puțin sugestive, Serenity, Flow, Chill, Lounge, Deep și Push. În final, dacă nu era evident deja, discutăm de muzică electronică generată fără intervenție umană, la infinit. Serenity se pretează mai degrabă pentru meditație, Loung îți aduce aminte de o terasă la mare, lângă piscină, în timp ce Deep pentru cei care preferă muzica Deep House.

Dacă vrei să micșorezi tempoul sau ritmul pieselor care îți sunt servite, folosește cele două butoane de lângă play. Vrei un ritm mai lent, piano, apeși în stânga pe degetul mare orientat în jos. Vrei să-ți crească un pic pulsul, apeși în dreapta. Aplicația este complet gratuită și nu ai niciun motiv să nu o experimentezi.

AiMi-2.0

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele