28 mai 2021 | 14:05

Soluția ciudată a Amazon pentru angajați: ce a pus la dispoziția acestora

ACTUALITATE
Soluția ciudată a Amazon pentru angajați: ce a pus la dispoziția acestora

Amazon a venit cu soluția relativ ciudată pentru angajații săi din depozit care încearcă să își păstreze sănătatea la locul de muncă. Din cauza muncii istovitoare din jurul încărcăturilor grele aflate în depozitele Amazon, aceștia au la dispoziție o metodă pentru a se reculege și încărca bateriile.

Angajații Amazon beneficiază acum de o nouă metodă pentru a medita, chiar la locul de muncă. „ZenBooth” sau „Mindful Practice Room”, așa cum se numește, face parte din programul recent lansat de Amazon, WorkingWell. Acest program are drept scop furnizarea angajaților suprasolicitați de ”activități fizice și mentale, exerciții de wellness și suport alimentar sănătos”, destinat să îi ajute și ”să se reîncarce și revitalizeze”, după cum se arată într-un comunicat de presă al companiei.

În aceste cutii sau mici camere de panică a capitalismului, lucrătorii din cadrul Amazon pot viziona videoclipuri cu ”meditații ghidate, afirmații pozitive, scene calmante cu sunete și multe altele”. Într-un videoclip postat de Amazon pe Twitter miercuri, care a fost ulterior șters, apre o cutie de dimensiunile unui sicriu care se află în mijlocul unuia dintre depozitele Amazon.

În interior, se află un mic birou cu un singur monitor, câteva rafturi cu plante, un ventilator mic și un iluminator menit să imite un cer strălucitor și albastru. Această cutie poate fi folosită de către toți angajații companiei care nu au timp să se bucure de toate aceste lucruri vitale pentru sănătatea psihică, din cauza turelor de câte 10 ore.

O angajată a companiei, Leila Brown, care a contribuit la crearea ZenBooth ca parte a inițiativei de sănătate mintală Working Well, Amazen, a spus în cadrul videoclipului că vrea să ”creeze un spațiu liniștit” unde ”oamenii pot merge să se concentreze asupra bunăstării lor mentale și emoționale”.

Soluția implementată de Amazon nu a fost comentată de către companie

Leila Brown a adăugat că aceste cutii sunt menite să ajute la ”reîncărcarea bateriei interne”, pentru că mulți oameni sunt conștienți de faptul că Amazon își vede angajații ca pe niște bioroboți. Cei de la Gizmodo au încercat să intre în contact cu Amazon, pentru a întrebat câte astfel de cabine Zen au fost instalate și totodată de ce a eliminat tweet-ul.

În comunicatul de presă, Amazon a afirmat că intenționează să investească 300 de milioane de dolari în proiecte de siguranță în decursul acestui an. Scopul acestei investiții este de a reduce rata incidentelor la locul de muncă până în 2025 cu 50%. Amazon nu duce lipsă de experiențe neplăcute în ceea ce privește condițiile de muncă din cadrul depozitelor sale.

Potrivit unui studiu, s-a constatat faptul că Amazon a înregistrat 14.000 de răni grave în depozitele sale numai în anul 2019. Această cifră arată faptul că aproximativ 7,7 răni grave la 100 de angajați au fost înregistrate, ceea ce reprezintă de trei ori media națională pentru această linie de lucru.