24 mai 2021 | 08:30

După ”statul paralel”, urmează ”guvernul din umbră”: noul proiect ciudat al PSD, aproape gata

ACTUALITATE
După ”statul paralel”, urmează ”guvernul din umbră”: noul proiect ciudat al PSD, aproape gata

De-a lungul ultimului deceniu, cei de la PSD au creat sau și-au imaginat mai multe entități ciudate. După ani de discursuri despre ”statul paralel”, urmează perioada ”guvernului din umbră”.

Fără un rol clar sau o utilitate reală, guvernul din umbră este cea mai recentă inițiativă a liderului PSD, una cât se poate de serioasă. Marcel Ciolacu a vorbit despre noul proiect într-o intervenție la Antena 3 și, în același context, a spus că va fi gata în câteva săptămâni.

Singurul regret al șefului social democraților este că nu a fost aprobată mai repede componența acestui guvern din umbră. ”Poate ar fi trebuit să comunicăm mai bine, poate ar fi trebuit să scoatem acest guvern din umbră, pe care în următoarele săptămâni o să îl aprobăm în forurile partidului. (…) Vom face un „shadow cabinet”, cum se face în toată lumea civilizată şi fiecare ministru va fi flancat de către un eventual ministru al PSD”, a precizat liderul social-democrat.

Pentru că orice guvern are nevoie și de un premier, Ciolacu a răspuns și la întrebările pe marginea acestui subiect. „Este domnul doctor Alexandru Rafila. Nu am luat altă decizie în acest moment. (…) Dacă va trece moţiunea de cenzură, o să încercăm să creăm o majoritate. Primul ministru – există o singură decizie în acest moment, în interiorul PSD. Domnul Alexandru Rafila este propunerea de prim-ministru. Să ajungem în acel moment. Este pentru prima oară, în 30 de ani, când după numai cinci luni de la alegerile generale se vorbeşte de căderea unui guvern”, a adăugat șeful PSD.

În condiții ideale pentru social democrați, acest guvern din umbră ar avea abilitatea să ia rolul guvernului real în cazul unei eventual moțiuni de cenzură. În final, Ciolacu vrea să dea jos coaliția PNL – USR – PLUS – UDMR de la guvernarea țării. ”Este evident că românii au nevoie de un plan de ţară. Noi vom veni cu aşa ceva. Este evident că sunt dezamăgiţi de actuala guvernare. Nu e o catastrofă să facem alegeri anticipate în România. Dimpotrivă. (…) (Moţiunea de cenzură va fi depusă – n.r.) imediat după ce se termină cu Planul Naţional de Redresare Rezilienţă. Vom intra în tot calendarul pentru această sesiune”, a concluzionat liderul social democrat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele