După Facebook, o altă platformă are mari probleme: sute de milioane de conturi LinkedIn, scoase la vânzare
LinkedIn se confruntă cu mari probleme. Informațiile de pe jumătate de milion de conturi ale rețelei au fost scoase la vânzare pe internet.
Hackerii au profitat de o breșă de securitate la LinkedIn și au scos la vânzare pe internet informațiile din jumătate de milion de conturi. Datele au fost făcute publice și asta e ce se știe la acest moment. E posibil, de fapt, ca problema să fie mult mai mare și numărul utilizatorilor afectați să nu fie cel știut la acest moment.
Printre datele personale vândute la liber pe internet se numără adresele de email, numărul de telefon și alte informații personale ale celor vizați.
LinkedIn, breșă de securitate după modelul Facebook
Datele personale ale conturilor intrate în posesia infractorilor cibernetici au fost vândute pe un forum de hacking. Spre deosebire de Facebook, însă, cei de la LinkedIn insistă că nu e vorba de un atac propriu-zis. Ei spun că această scurgere de informații nu include date ale conturilor private. Cu alte cuvinte, conform LinkedIn, ar fi fost preluate datele deja disponibile în paginile publice de profil.
De asemenea, LinkedIn spune că datele au fost preluate nu doar de pe reţeaua profesională, ci din mai multe surse.
“Nu a fost o breşă de securitate a LinkedIn”, afirmă reprezentanţii platformei deţinute de Microsoft.
LinkedIn nu a spus şi dacă cei jumătate de miliard de utilizatori vor fi notificaţi, pentru ca aceştia să ştie că le-au fost preluate datele personale. Facebook, spre exemplu, a spus că nu va notifica utilizatorii, pentru că nu ştie cu siguranţă cine sunt cei afectaţi.
Facebook a trecut recent prin aceeași situație. Datele personale a 533 de milioane de utilizatori ai rețelei lui Zuckerberg. din peste 100 de țări, au ajuns la vânzare pe internet. Printre țările cele mai afectate se numără Egipt (46 milioane de utilizatori Facebook), Italia (35 de milioane), SUA (32 de milioane de utilizatori Facebook), Marea Britanie (11 milioane), Rusia (aproape 10 milioane). România nu figurează pe această listă, dar nu e exclus să fi fost afectați și utilizatori români.
Printre cei expuși se numără chiar și Mark Zuckerberg. Reprezentanții companiei insistă, însă, că-n cazul său sunt date vechi, disponibile pe internet de câțiva ani.