VIDEO Cât de simplu este să faci un serial ca The Mandalorian: ai fi surprins
The Mandalorian este filmat în condiții speciale, cu un buget fabulos în spate. Asta nu înseamnă însă că nu apelează la niște artificii mai mult sau mai puțin simple.
La prima vedere, fiecare episod din The Mandalorian pare să fi fost filmat la fie în mijlocul deșertului, fie undeva în Antarctica, fie în Africa. Realitatea este însă că, majoritatea scenelor sunt produse în interiorul unui hambar cu un ecran imens, fără rame, cu o rezoluție foarte mare. Acel sistem creat de ILM sau Industrial Light and Magic este intitulat StageCraft și e menit să faciliteze realizarea efectelor speciale.
Acest sistem a fost folosit inițial pentru primul sezon al show-ului din universul Star Wars. În sezonul doi din The Mandalorian, după cum vei vedea în clipul de mai jos, efectele vizuale sunt și mai elaborate, la scară și mai largă.
Pentru a materializa această inițiativă futuristă într-o manieră surprinzător de realistă, compania de efecte speciale ILM a colaborat cu Epic Games pentru motorul grafic în care sunt realizate scenele spectaculoase și cu NVIDIA pentru a le randa la acea rezoluție fabuloasă. În final, toate decorurile pe care le vezi în film sunt create pe calculator, la fel ca o scenă dintr-un joc recent.
Dacă ai o fascinație pentru efecte speciale sau ți-ai făcut un obicei din a analiza cum sunt realizate filmele tale preferate, clipul de mai jos îți va răspunde la multe dintre întrebările legate de modul în care a fost posibil sezonul doi din The Mandalorian.
Iar dacă ți se pare că sezonul doi este semnificativ mai impresionant decât al doilea, există o explicație simplă pentru asta. ”Până la sezonul doi, ILM a dezvoltat un software care era particularizat pentru această tehnologie, pentru ce era capabil hardware-ul din spate.”, a explicat Jon Favreau, creatorul show-ului și unul dintre regizori. În final, 30-50 de pagini dintr-un scenariu de episod sunt parcurse într-o zi, datorită acestui setup futurist.