27 mart. 2021 | 10:34

Milioane de măști neconforme, la un pas să ajungă la vânzare în magazinele din România

ACTUALITATE
Milioane de măști neconforme, la un pas să ajungă la vânzare în magazinele din România

Au fost identificate peste 2,5 milioane de măști neconforme. Măștile urmau să între spre vânzare în magazinele din România. Din fericire, acest lucru nu a mai avut loc.

În urma mai multor acțiuni de control, oamenii legii au reușit să oprească la timp operațiunea de comercializare a măștilor care urmau să ajungă la români, cu promisiunea că îi vor proteja de infecția cu noul tip de coronavirus.

Astfel, pe 26 martie, Sistemul de alertă rapidă – RAPEX a validat cea de-a 26-a alertă iniţiată de ANPC, privind măştile de protecţie neconforme.

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova a oprit de la comercializare peste 2,5 milioane de măşti neconforme.

„În urma controalelor care s-au desfăşurat pe 26 martie 2021, comisarii CRPC Prahova au oprit definitiv de la comercializare 2.623.900 bucăţi măşti, care corespundeau alertei RAPEX menţionate, în valoare de 3.146.056 lei. Această cantitate a fost identificată în actele operatorului economic şi se află deja în depozitele acestuia, precum şi în toate magazinele sale din România”, a anunțat Autoritatea Națională pentru Protecția pentru Consumatorului.

Avertisment pentru operatorii economici

Autoritatea Națională pentru Protecția pentru Consumatorului avertizează operatorii economici să nu se abată de la practicile comerciale legale, pentru că instituțiile statului vor continua să desfășoare controale.

De asemenea, comercianții care au spre vânzare astdfel de produse sunt rugați să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”

Ce produse nu ar trebui puse în vânzare?

În fiecare zi, consumatorii europeni cumpără milioane de produse, plecând de la premisa că acestea sunt sigure.

Comisia Europeană colaborează cu diverși producători, importatori, distribuitori, experți și cu 31 de autorități naționale pentru a se asigura că produsele periculoase sunt detectate și raportate rapid în sistemul european de alertă rapidă.

În fiecare săptămână, este publicată pe internet o listă cu produsele periculoase detectate.

Pentru a vedea ce produse nu ar trebui să fie puse în vânzare, poți consulta ACEST SITE OFICIAL