Revolut își schimbă statutul pe piața din România: iată ce trebuie să știi dacă ești client
Revolut anunță că trece prin niște schimbări de statut pe piața din România. Iată ce trebuie să știe clienții.
Revolut e compania de fintech care a reușit să se impună la nivel mondial și a adunat nu mai puțin de 15 milioane de utilizatori în toată lumea. Și-n România a reușit să depășsească 1 milion de utilizatori, drept pentru care a decis să ceară schimbarea statului.
Să devină, cu alte cuvinte, mai puternică.
Fintech-ul susține că operaționalizarea licenței sale bancare în România este gata, ceea ce înseamnă că poate oferi și servicii similare instituțiilor bancare clasice. Iată despre ce e vorba.
Revolut, servicii similare băncilor în România
Compania britanică susține că vrea să ofere cât mai multe servicii și pachete de produse, totul pentru a se impune în fața băncilor clasice. Odată cu primirea licenței bancare, depozitele Revolut sunt garantate în limita a 100.000 de euro, așa cum se întâmplă cu cele clasice.
“Revolut este fintech-ul cu cea mai rapidă creştere din Europa şi acest lucru se datorează faptului că ne-am prioritizat întotdeauna clienţii. Un rol important îl are de asemenea şi designul de produs, faptul că nu percepem taxe şi comisioane ascunse şi construim constant produse financiare inovatoare”, a declarat Virgilijus Mirkės, Chief Executive Officer la Revolut Bank.
Depozitele de până în 100.000 de euro sunt garantate în baza Schemei Europene de Garantare a Depozitelor. N-ar fi exclus ca, pe viitor, Revolut să poată acorda credite sau alte servicii similare pe care le oferă băncile clasice. Revolut a lansat operaţiunile bancare anul trecut, în Polonia şi Lituania, şi oferă deja servicii de creditare competitive în ambele ţări. Doar că-n România mai poate dura ceva, e nevoie de reglementări speciale, iar astfel de autorizații se obțin destul de greu și-n condiții cu totul speciale.
Până în prezent, grupul Revolut a obţinut investiţii în valoare de aproape 1 miliard de dolari. Licenţele bancare specializate permit ca Revolut Bank să ofere servicii bancare limitate prin intermediul aplicaţiei Revolut împreună cu o matrice de servicii şi produse financiare care sunt oferite de alte companii din Grupul Revolut.
Compania e evaluată la 5,5 miliarde de dolari.