01 mart. 2021 | 06:00

Sute de mii de vaccinuri Pfizer, azi în România: cine se bucură de ele

ACTUALITATE
Sute de mii de vaccinuri Pfizer, azi în România: cine se bucură de ele

După câteva săptămâni de vaccinuri AstraZeneca livrate în România, au reînceput livrările de doze Pfizer BioNTech. Câteva sute de mii vor fi livrate astăzi pe teritoriul țării noastre.

Nu mai puțin de 214.110 doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung azi în România. Livrarea se va desfășura exclusiv pe canale aeriene, aproape simultan, la aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca și Timișoara. De acolo, urmează să fie distribuite în centrele regionale de depozitare. Informația a fost confirmată de Comitetul Național de Coordonare a activităților prin Vaccinarea împotriva Covid-19.

Dacă totul merge bine, cele 214.110 vor fi distribuite după cum urmează, pe teritoriul României:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 60.840 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 24.570 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 24.570 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 28.080 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 24.570 doze.

În ceea ce privește situația celor care urmează să fie vaccinați cu Pfizer în următoarea perioadă, ei vor primi doze atât dintre cele aflate anterior în depozite, cât și din noua tranșă de exemplare livrate. Ca referință, deciziile în acest sens se iau pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

CNCAV aminteşte că, începând de sâmbătă, se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Următoarea tranșă de vaccinuri Pfizer, dacă nu se vor înregistra întârzieri, ar trebui să ajungă în România pe 8 martie. Pe marginea acestei informații ar trebui să existe o confirmare oficială din partea producătorului, care nu a venit încă.

În ceea ce privește mecanismul de programare, nu s-a mai schimbat nimic între timp. Programarea se poate face individual, prin aparţinători sau prin Direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât şi prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele