08 ian. 2021 | 13:32

România dă lovitura în lume: până și cele mai dezvoltate țări și-ar dori așa ceva

CHESTII
România dă lovitura în lume: până și cele mai dezvoltate țări și-ar dori așa ceva

În contextul pandemiei, munca remote a devenit un trend global. Mulți angajați au fost nevoiți să lucreze de acasă încă din martie, iar în acest sens a fost realizat un top al celor mai bune destinații pentru remote working în anul ce tocmai a venit. România ocupă un loc fruntaș în acest top.

Astfel, România este a treia cea mai bună destinație pentru remote working în 2021. Depășește SUA, Franța, Elveția, Germania, Ungaria și Bulgaria.

România, pe locul trei în lume la remote working

România este a treia cea mai bună destinație pentru angajații și liber-profesioniștii care vor să lucreze de la distanță, potrivit unui nou clasament global publicat recent, notează Profit.ro.

Indexul Nomad Digital, realizat de compania britanică de telecomunicații Circle Loop, analizează 85 de țări, după criterii precum cheltuielile cu chiria, viteza și costul internetului mobil și în bandă largă, pentru a identifica cele mai bune țări pentru remote working în 2021.

Clasamentul este condus de Canada, cu un scor de 73,35 puncte, urmată de Marea Britanie (63,53 puncte) și România (62,28 puncte).

Unul dintre principalele hub-uri de tehnologie din lume, Canada a fost și cea mai căutată destinație pentru remote working pe site-urile de recrutare anul trecut, potrivit realizatorilor clasamentului.

Topul celor mai bune 10 țări pentru munca de la distanță în 2021 este completat de Suedia, Danemarca, Franța, Olanda, Australia, Elveția și Germania.

Dintre statele vecine României, Ungaria ocupă locul 12, cu un scor de 59,12 puncte, în timp ce Bulgaria se află pe poziția 62, cu 43,62 puncte. Statele Unite ocupă locul 52 în clasamentul global, cu 49,27 puncte.

Adaptarea la 2020: munca a trecut prin cel mai dificil test și încă așteptăm rezultatele

Din martie până în prezent, dar și până în viitorul lui 2021, muncitul de la distanță e o regulă. Sunt companii care au ales să spună că vor susține așa ceva pe termen nedefinit.

În martie, pe măsură ce erau aplicate măsuri de reducere a deplasării, planeta intra în cel mai mare experiment pe care nu voia neapărat să-l facă: munca de la distanță. Încă dinainte de acest moment era îndrăgită de mai multe categorii de oameni. Totodată, deși angajații industriilor orientate spre mediul digital sunt mai potriviți pentru a lucra de acasă, susținătorii acestui demers au făcut eforturi de ani de zile pentru a face munca mai flexibilă.

Aceștia sunt de părere că se poate realiza cu infrastructura potrivită, atât în beneficiul angajaților, cât și în cel al angajatorilor. Vestea bună e că acest experiment ne arată că avem o mulțime de instrumente digitale care ne permit să lucrăm de acasă în condiții optime.