Astronomii și oamenii de știință pariază că vom găsi extratereștri până în 2036. De ce susțin această teorie
Astronomul principal al Institutului de Căutare a Informațiilor Extraterestre (SETI), Seth Shostak, este dispus să parieze că vom găsi extratereștri până în 2036.
Potrivit lui Shostak, pe măsură ce puterea de procesare a computerelor însărcinate să asculte semnalele îndepărtate din cosmos se dublează la fiecare aproximativ doi ani, computerele vor putea monitoriza tot mai multe canale pe care extratereștrii ar putea comunica.
Până în 2036 vom găsi extratereștri, conform astronomului
„SETI dublează viteza la fiecare doi ani, deoarece viteza depinde în mare măsură de computere”, a declarat astrofizicianul pentru The Debrief, într-un interviu. „Așa că urmează Legea lui Moore și pun pariu cu toți, pe o cafea de la Starbucks, că vom găsi ceva până în 2036”, a adăugat el.
Contrar credinței populare, computerele – nu oamenii – ascultă aceste semnale. „Nu ne așezăm în fața computerelor și ne uităm la date”, a explicat Shostak. „Ar fi ca și cum ai viziona milioane de canale TV în același timp”, explică acesta.
Așadar, până în 2036, computerele institutului SETI se vor fi îmbunătățit suficient pentru ca astronomii să „se uite la aproximativ un milion de sisteme de stele”, potrivit lui Shostak, „și personal cred că un milion este numărul potrivit pentru a găsi ceva, acolo în spațiul vast”, spune el.
Shostak a subliniat, de asemenea, descoperirea a nenumărate noi exoplanete, despre care a spus că ne permit să dobândim noi perspective asupra tipului de forme de viață care ar putea exista acolo.
Cum a ajuns Elon Musk să dezbată dacă sunt sau nu alte forme de viață în sistemul nostru solar
„Nu pare a fi viață în acest sistem solar”, a scris miliardarul și CEO-ul SpaceX, Elon Musk, într-un tweet recent, răspunzând la e-mailurile unui tânăr australian de 13 ani.
Probabil el a vrut să spună viața în afara Pământului, unde existența este destul de bine stabilită. Dar a recunoscut că ar putea exista încă șansa ca aceasta să se ascundă în altă parte a sistemului nostru – chiar dacă are o asemănare mică cu tipul cu care suntem obișnuiți.