16 nov. 2020 | 11:00

Huawei a rezolvat cea mai mare problemă legată de telefoanele companiei: cu cine lucrează, din nou

ACTUALITATE
Huawei a rezolvat cea mai mare problemă legată de telefoanele companiei: cu cine lucrează, din nou

Viitorul Huawei începe să nu mai fie atât de incert, după ce chinezii au mai rezolvată o problemă foarte importantă care ține de telefoanele companiei.

De aproximativ doi ani, administrația Donald Trump a pus bețe în roate chinezilor de la Huawei. Deși gigantul asiatic a continuat să facă valuri în China cu terminalele sale, în America și Europa au existat puține motive să mai cumperi un smartphone Huawei, indiferent de performanță.

Din momentul în care Trump a interzis Google să mai lucreze cu Huawei, terminalele chinezești au rămas fără Google Play Store, iar multe dintre aplicațiile indispensabile au încetat să mai existe. Interdicțiile impuse de americani au devenit atât de agresive, încât la momentul lansării noului Huawei Mate 40, CEO-ul producătorului a spus că nu vor fi disponibile foarte multe exemplare pentru că nu mai au de unde să ia procesoare.

În timp ce situația cu Google nu s-a remediat, măcar pe partea furnizorilor de procesoare, Huawei a primit o veste bună. În urmă cu aproximativ o săptămână, au început să circule pe internet zvonuri legate de reluarea relației chinezilor cu Qualcomm, cel mai important producător de procesoare pentru mobile.

Zvonul s-a dovedit însă a fi adevărat, iar cei de la Qualcomm l-au confirmat printr-un comunicat lansat de curând. Din păcate, chiar și acum, există un handicap. Producătorul american de procesoare a obținut dreptul de a livra doar chipset-uri 4G către Huawei, nu și cele certificate pentru comunicații 5G, de ultimă generație. Nu este exclus ca acest lucru să se remedieze la un moment dat, dar chinezii trebuie să celebreze chiar și cea mai mică victorie, dacă vor să mai vândă telefoane, în viitor.

În final, Huawei va continua să producă smartphone-uri cu performanțe impresionante, dar dacă nu va câștiga dreptul să reia relația Google, este improbabil că telefoanele chinezești să mai fie la fel de relevante în Europa sau SUA.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele