14 oct. 2020 | 10:30

Testele unui tratament împotriva coronavirus, suspendate: ce au descoperit cercetătorii Eli Lilly

ACTUALITATE
Testele unui tratament împotriva coronavirus, suspendate: ce au descoperit cercetătorii Eli Lilly

Nu există un tratament eficient, cu o rată mare de succes, împotriva coronavirus. Mai mult decât atât, testarea unui tratament experimental tocmai a fost suspendată.

La finalul zilei de ieri, grupul farmaceutic Eli Lilly a anunțat că suspendă studiul clinic al tratamentului său experimental cu anticorpi împotriva infecțiilor cu Coronavirus, din motive de siguranță. Ca de obicei, în astfel de situații, nivelul de transparență al companiei producătoare nu este foarte mare, deoarece orice declarație negativă se poate reflecta într-o scădere bruscă a valorii acțiunilor tranzacționate la bursă. Ideal ar fi să te rezumi doar la câteva cuvinte esențial, ca să treacă mesajul.

„Știm că, doar ca măsură de precauție, comitetul independent de monitorizare a sănătății din procesul ACTIV-3 a recomandat o pauză în recrutări”, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP, vorbind despre un proces care implică pacienți cu Covid-19 spitalizați. Lilly sprijină decizia comitetului independent de a asigura siguranța pacienților care participa la studiu, se mai arată în același comunicat.

Ca referință, discutăm de un tratament similar cu cel care i-a fost administrat lui Donald Trump, la scurt timp după apariția simptomelor infecției cu Covid-19. Eli Lilly dezvoltă anticorpi sintetici administrabili intravenos. Aceștia sunt fabricați pentru a neutraliza coronavirusul reponsabil de afecțiunea care a dus la peste un milion de decese la nivel global.

Diferența este că Donald Trump a beneficiat de anticorpi monoclonali dezvoltați de compania Regeneron, aflați, de asemenea, într-un stadiu experimental de testare. Niciun astfel de tratament nu a fost certificat de vreo autoritate medicală pentru utilizare la scară largă.

Eli Lilly și Regeneron s-au adresat săptămâna trecută Agenției Americane pentru Medicamente (FDA) pentru aprobarea urgentă a tratamentelor lor. Procesul este însă unul de lungă durată, FDA trebuie mai întâi să verifice siguranța lor și posibilitatea unor reacții adverse grave.

Momentan, nu este foarte clar dacă suspendarea tratamentelor cu anticorpi sintetici va afecta și alte companii, precum Regeneron sau doar pe Eli Lilly, care a emis comunicatul de presă pe marginea subiectului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele