Cum îți transformi fața într-un Van Gogh: cea mai interesantă aplicație de filtre vine de la Google
În teorie, nu ar trebui să fii în pană de aplicații cu care să aplici filtre selfie-urilor tale, dar Google vrea să te ajute cu propria interpretare a acestui concept.
Serviciul online Google Arts & Culture și aplicația omonimă de mobil sunt cunoscute publicului larg pentru modul în care facilitează accesul virtual la muzee și expoziții. Pentru că multe dintre ele se află în țări îndepărtate, în care este improbabil că călătorești curând, niciodată nu a fost mai util acest proiect al Google decât în 2020.
Dincolo de fascinația pentru opere de artă, Google vrea să-ți satisfacă prin aplicația Google Arts & Culture și entuziasmul pentru filtre vizuale aplicate feței tale. Din acest motiv, a inclus câteva filtre in-app care pot fi aplicate în timp real, pe fața ta. Nu trebuie să le aplici pe o poză. La fel ca în Snapchat, de exemplu, poți vedea cum ai arăta în pielea lui Van Gogh.
Pentru a descărca Google Arts & Culture pentru Android folosește acest link, în timp ce versiunea de iPhone se ascunde în spatele acestui link. Cea mai recentă versiune a programului include o serie de filtre care se bazează pe realitate augmentată. Acesta sunt intitulat sugestiv Art Filters, iar Google a creat și un hashtag pentru a identifica facil rezultatele online, #ArtFilter.
La momentul de față, posibilitățile pe care le ai la dispoziție nu sunt cele mai stufoase, dar ai totuși cinci variante pentru poți opta. Poți să vezi cum arăți transformat într-un auto-portret de Van Gogh sau Frida Kahlo, cum ai arăta transpus în tabloul Fata cu Cercelul din Perlă de Johannes Vermeer. Dacă erai în căutarea unor opțiuni un pic mai amuzante, poți vedea cu arăți cu cască de samurai din secolul 19 sau un lanț cu medialion din Egip din secolul 14.
După ce ți-ai instalat aplicația, pentru a începe distracția, apasă pe camera de la baza ecranului și alege Arts Filter. Pentru context, vei vedea și niște informații istorice legate de opera de artă pe care urmează să o folosești ca filtru.