Ce trebuia să fie, de fapt, filmul Men in Black și cum a ajuns o comedie SF cu extratereștri
Ed Solomon, scenaristul Men In Black, mărturisește că a fost criticat de Tommy Lee Jones cu privire la tonul de benzi desenate al filmului și pentru mixul de science fiction și comedie.
Într-un interviu acordat pentru The Hollywood Reporter, Solomon a discutat despre cum a fost introdus în universul Men In Black de la Cunningham în 1993, atunci când a primit un exemplar al cărții de la producătorul Walter Parks.
Cu toate că lui Solomon i-a plăcut premisa sci-fi, el a considerat cartea prea întunecată și serioasă. Așa că a optat pentru un ton mai umoristic în scenariul său pentru adaptarea filmului. În acel moment, Tommy Lee Jones, care a câștigat recent un Oscar pentru rolul jucat în The Fugitive, a trebui să se implice.
Solomon a explicat: „La prima mea întâlnire cu Jones mi-a spus în termeni foarte clari că nu știu ce fac și că ar trebui să fac o alegere: „Este fie o comedie, fie science fiction. Hotărăște-te!”
Desigur, amestecul dintre sci-fi și comedie a ajuns să fie rețeta pentru succes
Cu o distribuție în care îi avea pe Jones și pe Will Smith în rolul Agentului K și, respectiv Agentului J, Men In Black a fost un succes încă de la începutul seriei.
Lansat în iulie 1997, Men In Black a reprezentat o lovitură masivă și a fost întâmpinat cu aprecieri pozitive. O altă dovadă a reușitei combinației sci-fi-comedie este și încasarea de 589,4 milioane de dolari la scurt timp după ce a auns în teatrele și cinematografele din întreaga lume.
Jones și Smith și-au reînceput apoi colaborările cu Men In Black II din 2002 și Men In Black 3 din 2012, în care apare și Josh Brolin.
Men In Black: International, un film în care au jucat Chris Hemsworth și Tessa Thompson, a sosit în cinematografe anul trecut. Filmul original 1997 a inspirat de asemenea o versiune animată a seriei Men In Black, care însuma patru sezoane și a fost emisă din octombrie 1997 până în iunie 2001.