Proiectul prin care Orange vrea să descopere ideile românești pentru 5G
Orange România deschide înscrierile pentru 5G Online Challenge. Acesta e un concurs destinat antreprenorilor și dezvoltatorilor de produse care vor să inițieze proiecte bazate pe tehnologiile 5G și IoT.
Finaliștii concursului vor intra în programul de accelerare Orange Fab, în care vor primi acces la echipamente, platforme și infrastructuri de comunicații dedicate. Pentru efectuarea unor teste mai extinse, finaliștii vor intra și în laboratoarele 5G Orange din București.
Concursul se desfășoară în trei etape: preselecție, selecție și etapa finală, în perioada 27 august – 24 noiembrie 2020. În concurs se pot înscrie startup-urile, spin-off-urile, studenții din universitățile tehnice sau dezvoltatorii care au un produs sau un concept de produs bazat pe tehnologiile 5G și IoT.
Pentru a intra în etapa de selecție, participanții vor completa, până pe 1 noiembrie, formularul de aplicare de pe orangefab.ro/5G-challenge, platformă dedicată consursului.
De-a lungul etapei de selecție 5G Online Challenge, începând cu 2 noiembrie, participanții vor intra în contact cu mentorii concursului, profesioniști din echipele tehnice și de inovație Orange România: Marius Iordache – 5G Technical Manager, Cristian Pațachia – Development & Innovation Manager și Monica Obogeanu – Startups Program Manager.
5G Online Challenge se va încheia cu o sesiune de pitching, pe 24 noiembrie, în care finaliștii vor prezenta soluțiile propuse în fața juriului din top managementul Orange România. Cele mai bune echipe vor merge mai departe în Orange Fab, un program de accelerare desfășurat pe o perioadă de un an, conceput pentru a susține antreprenorii în dezvoltarea de produse inovatoare și distribuirea acestora pe plan local și internațional.
Ca parte din Orange Fab, finaliștii 5G Online Challenge vor primi acces în Hub Pass, în laboratoarele 5G Orange și la o suită de echipamente, platforme, API-uri și opțiuni de conectivitate ce contribuie la formarea ecosistemului 5G și IoT Orange România:
- Echipamente și conectivitate în rețeaua Orange 5G1
- Acces la resurse 5G și platforme dezvoltate în proiectele de cercetare Horizon 2020: SliceNet, MATILDA, 5G EVE și 5G VICTORI
- Conectivitate prin rețelele de comunicații dedicate IoT (LoRaWAN sau LTE-M) și acces la Live Objects, platforma dezvoltată de Orange Business Services pentru gestionarea obiectelor inteligente
- Acces la API-uri Orange precum Wi-Fi Smart City Data Feed sau Anonymized BIS Cyber Security Events
- Acces la soluțiile cloud Orange Business Services, Flexible Engine și Business Flexible Computing