Orange face marele anunț: primul oraș din România în care ai 100% acoperire 5G 

Orange face marele anunț: primul oraș din România în care ai 100% acoperire 5G 

Viitorul tehnologiei e bazat pe 5G, iar marii operatori ca Orange știu asta. Iar veștile bune din această direcție încep să fie cât mai dese.

Orange și-a prezentat de ceva vreme planurile în materie de 5G și chiar a adus internet de mare viteză în câteva zone din țară. Numai că gradul de absorbție e mic deocamdată, din moment ce infrastructura nu e pusă la punct pentru acoperire largă. Lucrurile, însă, încep să meargă spre mai bine.

Orange tocmai ce a anunțat extinderea reţelei 5G și anunță că Bucureștiul are acum acoperire 100%. Odată cu acest anunț, capitala României e plasată în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G pentru 100% din populaţie.

Orange, acoperire 5G pentru tot Bucureștiul

Dacă ești client Orangei, atunci ai de acum conectivitate nelimitată şi acces la cea mai performantă reţea mobilă 5G, oriunde în Bucureşti. Capitala devine astfel primul oraş din România ce oferă conectivitate 5G pentru toţi locuitorii săi prin intermediul rețelei mobile a operatorului. Astfel, cei cu un abonament Orange 5G şi un telefon compatibil, vor beneficia de viteze maxime de download de până la 1.2Gbps.

Orange nu a adus 5G doar în București, doar că acoperirea e limitată în alte zone. Astfel, noua tehnologie e disponibilă pe lângă Bucureşti, Otopeni şi Voluntari şi în Cluj-Napoca, Iași, Timişoara, Brașov, Constanţa şi Mamaia.

“De peste 20 de ani, performanţa reţelei Orange reprezintă principala garanţie a calităţii serviciilor pe care le oferim. Astăzi facem încă un pas important în această direcţie prin lansarea reţelei 5G în Bucureşti pentru 100% din populaţia capitalei. Pentru clienţii Orange acest lucru se traduce prin viteze superioare de internet şi un timp de răspuns al reţelei extrem de scăzut în accesarea serviciilor, fie că vorbim despre streaming de conţinut video sau sesiuni intense de gaming. În plus, prin extinderea reţelei 5G susţinem afacerile viitorului care vor utiliza această tehnologie pentru proiecte de automatizare, IOT, Smart City sau dezvoltarea maşinilor autonome.” a declarat Emmanuel Chautard, Orange Chief Technology Officer.

Orange arată că, la finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an, pe fondul creşterii consumului de date mobile cu peste 40% în T2 2020 comparativ cu T2 2019,  98.86% din populația țării beneficia de acoperire 4G în reţeaua Orange, în timp ce acoperirea 4G+ a fost extinsă şi includea 59.63% din populația țării.

Citește și: