Ce se întâmplă cu restaurantele din România: posibila deschidere, detaliată de ministrul Economiei
În timp ce numărul cazurilor de coronavirus din România continuă să crească de la o zi la alta, foarte mulți antreprenori speră la deschiderea restaurantelor.
Un număr mare de afaceri din România continuă să fie închise la ora actuală, cu consecințe financiare dezastruoase atât pentru angajați, cât și pentru proprietarii lor. Mulți sperau că restaurantele, barurile sau cluburile se vor deschide în interior după 15 iulie, fie și cu jumătate din capacitate, pentru a facilita respectarea măsurilor de distanțare socială.
Din păcate, în condițiile actuale, acest lucru pare imposibil, în opinia ministrului Economiei. Este posibil ca lucrurile să se schimbe în două săptămâni, când se va reanaliza situația, dar până atunci, realitatea cotidiană din România rămâne neschimbată.
Singurul lucru sigur, la ora actuală, este că starea de alertă în România se prelungește începând de astăzi, 15 iulie pentru alte două săptămâni. În această perioadă, rămâne în vigoare și restricțiile impuse în momentul tranziției de la starea de urgență la starea de alertă.
”Din nefericire, regulile nu se respectă deocamdată la terase, mai întâi ar trebui să se respecte regulile la terase de către toată lumea și apoi să deschidem interiorul. Cifrele mă fac să fiu pesimist și mi-e teamă de răspândirea virusului. Chiar dacă din punct de vedere economic îmi doresc ca ele să funcționeze și vom discuta asta mâine, dar nu cred că vor fi șanse”, a declarat Virgil Popescu la Digi 24.