Vodafone tocmai a făcut marea schimbare: anunțul pe care clienții îl așteptau încă din 2018
Vodafone a recuperat cu serviciile pe care le oferă clienților. După VoLTE și apelul prin Wi-Fi, acum are încă unul foarte important pentru cei care au telefoane de ultimă generație.
În întrecerea cu Orange, Vodafone a rămas în ultimii ani în urmă la câteva capitole importante. VoLTE și VoWiFi au fost două dintre ele. Al treilea, care e mult mai important, se numește eSIM. Și acesta a început să fie popularizat încă din 2018, când Apple a lansat iPhone Xs.
Acesta a fost primul telefon important care a trecut la eSIM, tehnologia care îți permite să ai două cartele în același telefon, chiar dacă spațiu fizic ai doar pentru una. În 2018, Vodafone și Deutsche Telekom (compania care controlează Telekom în România) au fost prezentați pe scena evenimentului drept parteneri. Până acum, Vodafone n-a implementat însă tehnologia.
Cum activezi eSIM de la Vodafone și pe ce telefoane funcționează?
Pașii pentru activarea eSIM de la Vodafone sunt destul de simpli. Ceri un cod QR specific prin apel la *222 pe care îl ții la îndemână.
Te conectezi cu telefonul la o rețea Wi-Fi. În setările telefonului, la date mobile, ai opțiunea de-a adăuga un plan celular nou (pașii și mesajul pentru adăugare pot fi diferite, de la producător la producător). Apoi, scanezi codul QR obținut înainte. Urmezi instrucțiunile de pe ecran. Totul se încheie cu un SMS de confirmare.
Deocamdată, Vodafone menționează pe pagina dedicată doar seria Galaxy S20 de la Samsung și iPhone Xr, Xs și 11 (inclusiv modelele Pro sunt compatibile). E foarte posibil să funcționeze însă și pe alte telefoane, cum ar fi iPhone SE, Google Pixel 4 sau Huawei P40 Pro. O listă mai mare de dispozitive cu eSIM ai pe GSMArena. Asigură-te însă înainte că va funcționa.
În ceea ce privește tehnologia aceasta, numele vine de la embedded SIM, adică un SIM integrat direct în infrastructura tehnică a telefonului. Utilizatorii se pot conecta la rețeaua mobilă, prin folosirea telefoanelor și altor dispozitive compatibile, fără a mai avea nevoie de o cartelă SIM propriu-zisă. Implicit, ai dual SIM. Totodată, e utilă pe ceasurile inteligente care pot fi conectate la internet independent de telefon.