12 mart. 2020 | 14:13

Ce pot învăța elevii din București cât nu se duc la școală. Primăria anunță o platformă specială

ACTUALITATE
Ce pot învăța elevii din București cât nu se duc la școală. Primăria anunță o platformă specială

Pe fondul suspendării activității școlilor, Primăria București a anunțat că pune la dispoziție o platformă specială. Are peste 2.000 de ore cu lecții din 10 domenii diferite.

Orele disponibile pe platformă sunt structurate în câteva categorii, cum ar fi Limbi străine, unde intră Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă şi Italiană. Mai sunt ore de Management, petnru afaceri, de proiect şi leadership, dar și ore de dezvoltare personală pentru public speaking și moduri în care să poți învăța mai ușor.

Platforma este pusă la dispoziție prin PROEDUS (accesibilă aici). Fiecare domeniu cuprinde 10 şedinţe de curs. Participanţii pot accesa oricare dintre cursuri în funcţie de vârstă, nivel de pregătire şi preferinţă.

Ce zice Firea de platforma pentru București

„[…] propunem, ca activitate alternativă de învăţare, proiectul «Job de viitor». Profesionişti în diferite domenii le oferă elevilor o perspectivă asupra pieţei muncii din prezent şi viitor, dar şi consiliere şi orientare în carieră. Statisticile arată că 5 din 10 absolvenţi de liceu au dificultăţi în a-şi alege facultatea, iar obiectivele principale ale sesiunilor de consiliere ţin de autocunoaştere. Elevii de liceu vor învăţa să evalueze caracterici şi competenţe personale, relevante pentru piaţa muncii, să acumuleze informaţii referitoare la dinamică meseriilor, să exploreze şi să evalueze toate opţiunile pentru alegerea corectă a ocupaţiei profesionale şi, ulterior, să îşi poată stabili pe termen scurt, mediu şi lung implementarea unui plan de acţiune.”
Gabriela Firea, primar București

Miza platformei ar fi să le ofere elevilor din București un mediu în care să învețe și ceva în plus față de școală. Totodată, să ofere activităţi de interes pentru copii şi adolescenţi sub un concept integrat de învăţare aliniat nevoilor educaţionale.

Platforma va fi actualizată constant, în perioada următoare, cu diverse activităţi non-formale, cursuri, jocuri. Sunt fie înregistrate, fie în regim de live streaming, susţinute de cei aproape 1.000 de profesori bucureşteni înscrişi în programul „Profesor Voluntar PROEDUS 2.0”. E singurul program de voluntariat dedicat cadrelor didactice, la nivel naţional şi european.

Școlile din România vor fi închise până pe 22 martie. Decizia a venit ca urmare a epidemiei COVID-19.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele