Cum luptă Bill Gates cu pandemia: investiția totală se ridică la 125 mil. dolari

Cum luptă Bill Gates cu pandemia: investiția totală se ridică la 125 mil. dolari

Trei organizații s-au aliat în lupta cu pandemia actuală. Printre acestea este și fundația pornită de Bill Gates și soția lui Melinda. Suma inițială pentru finanțarea cercetărilor ajunge la 125 de milioane de dolari.

Fundația Bill & Melinda Gates, Wellcome și Mastercard au anunțat finanțarea cu 125 milioane de dolari a eforturilor de soluționare a pandemiei COVID-19. Ce urmăresc este identificarea, evaluarea, dezvoltarea și scalarea posibilelor tratamente. COVID-19 Therapeutics Accelerator va îndeplini rolul de catalizator. Va stimula astfel atât dezvoltarea și evaluarea substanțelor și medicamentelor biologice noi, cât și repoziționarea unora deja existente. Acestea au scopul tratării imediate al pacienților infectați cu virusul COVID-19.

Totodată, obiectivul pe termen lung este de a distruge și alți patogeni virali. În prezent, nu există tratamente antivirale sau imunoterapii cu spectru larg disponibile în lupta împotriva patogenilor emergenți și, încă, niciun tratament aprobat pentru COVID-19.

OMS colaborează cu noua organizație contra COVID-19

COVID-19 Therapeutics Accelerator va colabora cu Organizația Mondială a Sănătății, cu susținători și organizații din sfera guvernamentală și din sectorul privat, precum și cu instituții legislative și de reglementare globală. Miza e gestionarea integrală a procesului de realizare a medicamentelor, de la cercetarea și dezvoltarea substanțelor candidate, până la producerea lor propriu-zisă și scalarea la proporțiile necesare.

Acest tip de colaborare a fost cheia succesului și în cazul epidemiei Ebola, în 2014. Prin facilitarea finanțărilor în mod rapid și sigur în momente-cheie ale procesului de dezvoltare, COVID-19 Therapeutics Accelerator va deschide drumul pentru obținerea de noi medicamente și tratamente împotriva COVID-19. Ținta pe termen lung este, desigur, crearea mecanismelor de luptă împotriva altor amenințări epidemice.

Doctorul Jeremy Farar, directorul Wellcome, a transmis că, pentru a devansa această pandemie, sunt necesare investiții mai semnificative, care să asigure coordonarea cercetărilor efectuate.

„COVID-19 Therapeutics Accelerator ne va permite să facem acest lucru pentru potențiale tratamente, susținând activ cercetarea, dezvoltarea, eveluarea și producția. COVID-19 este un virus ce ridică mari provocări, însă, am demonstrat că, prin colaborare transfrontalieră, putem gestiona bolile contagioase cu care ne confruntăm. Trebuie să consolidăm eforturile în fața COVID-19 și, totodată, să continuăm să ne asigurăm că progresele înregistrate sunt disponibile și accesibile pentru toți. Investițiile în acest moment, la scară, în fața riscului și sub forma unui efort global colectiv, sunt vitale dacă vrem să schimbăm cursul acestei epidemii. Îi încurajăm și pe alții să ni se alăture în acest demers.”
Dr. Jeremy Farar

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: