Top 10 aplicații mobile pe 2019: câte programe ți-ai instalat pe smartphone și care sunt populare
Pentru câțiva ani, numărul descărcărilor de aplicații pe mobile a scăzut vertiginos. Utilizatorii nu-și mai cumpărau telefoane pentru programe, dincolo de Facebook, WhatsApp, Messenger sau Instagram. Se pare însă că situația s-a mai remediat un pic.
Compania de statistică Sensor Tower a publicat cea mai nouă ediție a raportului său referitor la aplicațiile de mobil. Această analiză vizează activitatea pe 2019 a utilizatorilor de iPhone și Android.
Din câte se pare, pe parcursul a 12 luni, numărul download-urilor a crescut cu 9,1% până la 114,9 miliarde de descărcări. 30,6 miliarde dintre ele au fost pe AppStore și 84,3 miliarde, pe Google Play.
La fel ca în anii trecuți, WhatsApp, Facebook, Messenger și Instagram au ocupat patru din primele cinci poziții ale clasamentului. Partea neobișnuită este însă prezența TikTok atât de aproape de vârf. A urcat de pe patru pe locul doi, datorită popularității în teritorii precum India, Statele Unite ale Americii și Brazilia.
În materie de jocuri, s-a observat o explozie de interes pentru Call of Duty: Mobile în perioada 1 octombrie 31 decembrie 2019. În acele luni, Call of Duty a fost cel mai descărcat joc, cu peste 180 de milioane de download-uri. Locul doi a fost ocupat de Sand Ball, cu jumătate din download-uri.
În privința comparației dintre Apple și Android, jumătate din download-urile înregistrate de Call of Duty s-au înregistrat pe fiecare dintre platforme. Marios Kart este de asemenea în top, pe iOS, dar cu doar 25 de milioane de download-uri, o treime față de CoD.
Disney+ a venit ca o surpriză în materie de download-uri. S-a lansat pe 12 noiembrie, dar s-a ridicat repede pe locul 9 în topul celor mai descărcat aplicații. Daca ne referim doar la situația din SUA, acolo a fost cea mai populară aplicație cu 31 de milioane de download-uri, mai mult de dublu comparativ cu TikTok, ocupanta locului 2. Profitul TikTok a crescut în 2019 cu 540% față de anul anterior, dar majoritatea banilor se fac în China. Doar în decembrie, 40 de milioane de dolari au intrat în visteria celor de de la ByteDance.