16 ian. 2020 | 18:44

Economie și slăbit: bicicleta care îți alimentează casa cu energie electrică

ACTUALITATE
Economie și slăbit: bicicleta care îți alimentează casa cu energie electrică

În contextul în care există multe regiuni din lume fără acces la energie electrică, o nouă bicicletă staționară vrea să remedieze această situație.

Pe lângă faptul că te ajută să slăbești, o nouă bicicletă revoluționară promite să remedieze criza globală a acesului la energie electrică. Curentul este cea mai importantă resursă pentru progres. Până la avioane și internet, dacă nu ai curent, sunt șanse mari să duci o viață foarte similară cu cea din secolul 18. Parte tristă este că o parte semnificativă din populația planetei este afectată de această situație tristă.

Soluția vine de la inginerul indian Manoj Bhargava și este intitulată Free Electric. Unde nu ajută panourile solare și centralele eoliene sau pur și simplu nu are cine să le instaleze, această bicicletă îți transformă efortul fizic în curent. Mecanismul din spate nu este revoluționar, dar a fost cât se poate de bine optimizat. Asta înseamnă că pedalezi, învârți o roată, roata generează energie printr-un generator, iar generatorul încarcă o baterie.

Cel puțin în teorie, o oră de pedalat la viteză decentă este suficientă pentru a alimenta o casă de dimensiuni mici cu energie electrică pentru 24 de ore. Scopul bicicletei staționare este de a alimenta milioane de locuințe cu electricitate în regiuni ale globului în care energia electrică este luxul suprem.

În opinia lui Bhargava, un important filantropist cu influențe globale, mai mult de jumătate din populația pământului trăiește fără electricitate sau se bucură de ea 2-3 ore pe zi. Soluția promovată de el este un pic de efort fizic pentru a rezolva o problemă majoră. E ca și cum te duci la fântână pentru o găleată de apă, doar că apa este deja în casă și trebuie ”muncită” pentru a o scoată la suprafață.

Dincolo de faptul că ar fi utilă oricând și oriunde, Bhargava a afirmat că bicicleta respectivă este este capabilă să rezolva problema sărăciei, în regiunile în care va ajunge. El speră ca, pe termen lung, invenția sa să ajute 1,3 miliarde de persoane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele