16 dec. 2019 | 08:58

Google Maps, în statistici: cât de spectaculoasă este performanța serviciului de navigație

ACTUALITATE
Google Maps, în statistici: cât de spectaculoasă este performanța serviciului de navigație

Cei de la Google au făcut publice mai multe statistici interesante referitoare la serviciul de navigație Google Maps, insistând destul de mult pe componenta Street View.

În ultimul deceniu, Google a făcut o treabă foarte bună prin integrarea datelor din Street View în Maps. Serviciul său de navigație este mai imersiv și informativ decât alternativele, din acest motiv. În contextul în care efortul din spatele acestui serviciu este foarte mare, oficialii gigantului din Mountain View s-au gândit că este momentul să se laude cu ceea ce au făcut până în prezent.

Conform informațiilor oficiale, Google a imortalizat aproximativ 16 milioane de kilometri de imagini pe Street View, până la această oră. Această distanță este suficient de mare pentru a înconjura globul pământesc de 400 de ori. În același timp, Google Earth îți pune la dispoziție 10 milioane de hectare de imagini HD din satelit prin care poți naviga în tihnă. Mai importantă decât cifra exactă este însă faptul că acele imagini acoperă 98% din zona locuită de oameni de pe mapamond.

Conform celor de la CNET, aceasta este prima dată când Google a publicat informații referitoare la amploarea Maps, unul dintre cele mai populare servicii ale sale. Pentru a captura acel volum imens de imagini de înaltă rezoluție, compania americană a atras atenția asupra faptului că utilizează popularele mașini Street View echipate cu o serie de camere la 360 de grade. În zonele în care este imposibil să conduci, din cauza spațiului restrâns, Google își trimite oamenii cu rucsacuri Street View Trekker. Aceleași echipamente ultraportabile sunt folosite și în interiorul clădirilor, de la muzee la mall-uri.

Pentru a lipi toate imaginile colectate într-o manieră verosimilă, inginerii Google au atras atenția asupra faptului că utilizează o tehnică intitulată fotogrametrie. Este aceeași metodă folosită pentru crearea de experiențe VR, inclusiv turul castelului Versailles realizat de curând pentru HTC Vive și Oculus Rift.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele