Funcția de la Google Maps care vine, în sfârșit, și pe iPhone

Funcția de la Google Maps care vine, în sfârșit, și pe iPhone

Google Maps vine cu o nouă schimbare pentru utilizatorii de iPhone. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Google Maps te-a obișnuit deja să vină cu diverse funcții în momente separate pentru Android și iOS. Nu se dezice nici de această dată și vine cu noi schimbări adaptate pentru fiecare sistem de operare în parte.

Începând din această săptămână, Google Maps vine cu modul Incognito și pentru utilizatorii de iPhone. Practic, e vorba de funcția care ascunde căutările tale și nu stochează călătoriile pe care le faci. Funcționează în același mod în care funcționează și Google Chrome.

Funcția e disponibilă pe Android încă din luna octombrie.

Cum activezi modul Incognito de la Google Maps pe iPhone

Utilizatorii de iPhone vor putea activa modul Incognito pe Google Maps începând de luni. Practic, vei putea alege ce informații apar despre locurile pe care le-ai vizitat, vei putea ascunde istoricul navigării și vei putea decide ce rămâne salvat și stocat.

Ca să activezi această funcție, trebuie să urmezi niște pași simpli. Dai click pe poza de la profil în colțul din dreapta sus și apoi selectezi butonul on sau off. Google a prezentat această opțiune pentru prima dată în luna mai. În momentul în care activezi modul Incognito, Google nu-ți va mai oferi nicio recomandare de restaurant sau loc, bazată pe căutările sau destinațiile tale.

Istoricul locațiilor va fi, de asemenea, șters, așa că nu vei putea vedea locurile pe care le-ai vizitat. 

Recent, Google Maps a mai venit cu o funcție care-ți permite să o folosești atunci când nu cunoști limba din țara în care te afli. După activarea ei, lângă nume și adrese va părea un buton „speaker”. La apăsarea acestuia, Google va rosti pronunțarea corectă.

Dacă dorești să continui conversația în acea limbă, Google Maps îți face legătura imediat cu Google Translate. Funcționalitatea de pronunțare a numelor și locurilor este disponibilă pentru 50 de limbi, de la albaneză și croată la cantoneză, coreană sau japoneză, urmând ca numărul acestora să crească. În pachet este și limba română.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: